Kommunestyret i Sigdal vil ikke satse på nye boligfelt

– Det er nedslående at kommunestyret i Sigdal i dag stemte ned et forslag fra Venstre om å satse offensivt for å få på plass attraktive boligtomter i nedre del av kommune, sier gruppeleder i Venstre Runolv Stegane.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**


– Ikke vilje til å satse offensivt på attraktive boligtomter
Til tross for at kommunestyret i Sigdal gjentatte ganger har gitt politisk ledelse og administrasjonen klar beskjed om å satse på nye boligfelt gjennom å søke samarbeid med private grunneiere, ble det i dag nei til Venstres gamle forslag om dette.

Runolv Stegane

Foto: Torbjørn Tandberg

– Dette viser at kommunens ledelse med støtte av det store flertallet i kommunestyret ikke evner å tenke nytt. Sannsynligvis var det Venstres påpekning av at ledelsen ikke har fulgt opp tidligere vedtak i kommunestyret som førte til at mange stemte nei til nye bolgfelt i dag. Jeg ser heller ikke bort at det var slik flertallet ville straffe Venstre for vår kamp mot eiendomsskatt, sier Runolv Stegane.

Han legger til at SP, H og Ap burde ha latt seg inspirere av hva Sigdalspolitikerne fikk til for 30-50 år siden. Da var det glød og innsatsvilje i lokalpolitikken. Den gang ble det satsa på nye boligfelt, arbeidsplasser, skolebygg, idrettsanlegg og utbygging samfunnshus. Nå er det stillstand.

– Flertallet sitter med hendene i fanget og venter på at innføring av eiendomsskatt skal redde kommunen. Samtidig må det være norsk rekord når en stemmer ned forslaget som har blitt vedtatt minst fem (5) ganger tidligere i kommunestyret, sier Venstres gruppeleder.

Venstre forslag om nye boligfelt som ble nedstemt i dag:
1. Sigdal kommune har lenge vært i en situasjon der det finnes svært få attraktive boligtomter i nedre del av kommunen. Kommunestyret har gjentatte ganger ved budsjettbehandling bedt om konkret handling. Det forventes at både administrasjonen og politisk ledelse nå tar tak i saken og handler slik kommunestyret minst fem (5) ganger har gjort vedtak om ved budsjettbehandling (første gang ved budsjettbehandling i 2007)

2. Det tas initiativ overfor private grunneiere med tanke på å få i gang arbeid med nye boligfelt i nedre del av kommunen og i Prestfoss. I arbeidet vurderes et eventuelt samarbeid med private grunneiere om utbygging, jf. vedtak i kommunestyret ved budsjettbehandling i 2010, 2011, 2012 og 2013. Det presiseres at det med "boligfelt i nedre del av kommunen" betyr at det må være nærmere Modum-delet enn Nerstad. Sak legges fram for kommunestyret i 1. halvår 2015.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**