Abid Q. Raja holder tale i Falstadskogen på 17. mai

Abid Q. Raja blir den første muslim som taler i Falstadskogen på 17. mai. — Jeg ser det som en stor ære å få holde 17. maitale i Falstadskogen, sier stortingspolitikeren i en pressemelding fra Falstadsenterets Venneforening. Det er venneforeningen som inviterer Raja til Falstadskogen 17. mai, i samråd med 17. mai-komiteen på Ekne og Falstadsenteret.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Abid

Foto: Venstre

Abid Qayyum Raja (39) er norskpakistansk advokat, diplomat og stortingsrepresentant for Venstre. Falstadsenterets Venneforenings oppgave er å støtte Falstadsenteret i formidlingen av kunnskap om 2. verdenskrig, krigsfangers historie og menneskerettigheter til nye generasjoner.

— I det ligger også formidling av grunnleggende verdier i vårt samfunn som demokrati, ytringsfrihet og likestilling. Få kan gjøre det bedre enn samfunnsdebattanten Abid Q Raja og vi er glade for at han prioriterer å ta turen til Ekne på en symboltung dag som 17. mai, 70 år etter freden, sier leder for Falstadsenterets Venneforening, Asbjørn Norberg.

I perioden 1942—43 ble over 200 fanger henrettet og lagt i massegraver i Falstadskogen. Det var også muslimer blant disse. Etter krigen ble gravene gravd opp. Det er grunn til å anta at det fremdeles er graver i skogen som ikke er funnet. Aldri tidligere har en muslim holdt 17. maitalen ved det nasjonale krigsminnestedet.

Stortingspolitiker Raja er kjent som en ivrig samfunnsdebattant og har deltatt i flere debattprogrammer både på TV, radio og presse siden slutten av 90-tallet. Han har særlig vært aktiv i debatter relatert til innvandring, integrering, krim, justis og utdannelse, oftest som talsmann for det norsk-pakistanske miljøet.

I 2010 fikk han tildelt Fritt Ords høyeste pris for sitt arbeid.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**