Tegist Regasa slipper å betale 52.000 kroner for fødsel

Den etiopiske kvinnen som fikk en regning på 52.000 kroner etter å ha født på sykehuset i Levanger, slipper å betale. Venstres Andre N. Skjelstad er svært glad for at de nybakte foreldrene slipper å betale for fødselen. -Det var fornuftig og anstendig av sykehuset, sier Skjelstad, som tok opp saken med helseministeren.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

André N. Skjelstad

Foto: Rune Kongsro

Han mener det er bra at helseministeren har vært tydelig på at alle gravide som oppholder seg i riket har rett til nødvendig helsehjelp før og etter fødsel, herunder svangerskaps- og barselomsorg.

– Jeg er også fornøyd med at helseministeren slår fast at dersom man ikke har betalingsevne så skal sykehuset ta regningen selv. Jeg håper nå at flere sykehus utviser bedre skjønn og større musikalitet i disse spørsmålene, sier Skjelstad. Les hele saken i Aftenposten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**