Tromslista på plass

Nominasjonsmøtet er avviklet: Roar Sollied, Irene Dahl, Jan Fjellstad og Monica Agovic-Nordaas er Venstres toppkvartett ved fylkesvalget i år. De topper en lang liste med svært mange nye og unge navn.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**


Troms Venstres nominasjonsmøte fulgte søndag i all hovedsak nominasjonsnemndas innstilling med fylkesråd Roar Sollied fra Målselv på topp, fulgt av Irene Dahl fra Tromsø og Jan Fjellstad fra Harstad. Den vesentligste endringen var at Monica Agovic-Nordaas fra Lenvik ble valgt på fjerdeplass, etter at Kine Bergheim hadde bedt om en noe lavere plassering. Ellers var det bare mindre endringer.

Roar 1 red

Foto: Erik Iversen

Roar Sollied (61) er førstekandidat for femte gang på rad. Han startet med fire perioder i kommunestyret og har sammenhengende vært fast folkevalgt siden 1991. Han har hatt verv på alle styrenivå i Venstre. Sollied er lektor fra UiT og har permisjon fra stilling i Forsvarets høgskole.

-Jeg håper jeg kan bidra videre med politisk og faglig erfaring for Troms. Skole har jo vært mitt liv, og jeg vil fortsette å jobbe for et bedre fagskole- og videregående tilbud i hele fylket, sier Roar Sollied.

Irene Dahl

Foto: Venstre

Irene Dahl (43) fra Tromsø står på andreplass. Hun er jurist og jobber som førsteamanuensis ved Det juridiske fakultet, særlig innen fagene havrett og fiskerirett. Dahl er fylkesleder i Troms Venstre, vara til kommunestyret og var Troms Venstres førstekadidat ved forrige stortingsvalg.

-Jeg er opptatt av at næringslivet i Troms gis gode rammevilkår, slik at det kan skape nye verdier og grønn vekst. Det må særlig satses på innovasjon og gründerskap, sier Irene Dahl.

Jan Fjellstad

Foto: Silje England Garshol

Jan Fjellstad (68), varaordfører i Harstad, har allsidig politisk erfaring fra planutvalg, økonomiutvalg og formannskap og fylkestingets kontrollutvalg. Som yrkesaktiv har han vært tilknyttet Trastad Gård, Høgskolen i Harstad og trygdeetaten/NAV.

-Jeg har de siste årene engasjert meg spesielt i samferdselsløsninger, ikke minst i forhold til Bjarkøy-forbindelsene, og kontrollutvalgsarbeidet har gitt meg god innsikt i de mest utfordrende områdene på fylkesplan, sier Fjellstad.

Et nytt navn på fjerdeplass ble Monica Agovic-Nordaas, Lenvik, som er vernepleier og har stor interesse av oppvekstpolitikk. Unge Venstre har en rekke navn på lista, og øverst av disse står Marius Brun Hansen, som nå er leder av Ungdommens fylkesråd.

Mange unge
Det er svært mange unge kandidater nedover lista sammen med kjente og sterke politikernavn. nedover lista sammen med gjenkjennelige Venstre-navn. Byråd Jonas Stein (30) har allerede har åtte år bak seg i kommunestyret i Tromsø og erfaring fra UV sentralt og Venstres landsstyre. Even Aronsen (20) er sentralstyremedlem i Unge Venstre.

Lillian Hessen, populær ex-ordfører i Kvæfjord, har honorær sisteplass, mens veteranen Vidkunn Haugli på 9. plass og kan igjen bli å se i fylkestingsalen.

Topp 4 Troms V 2015

Foto: Erik Iversen

VALGLISTE FOR VENSTRE I TROMS — FYLKESTINGSVALGET 2015

1 Roar Sollied, Målselv
2 Irene Dahl, Tromsø
3 Jan Fjellstad, Harstad
4 Monica Agovic-Nordaas, Lenvik
5 Marius Brun Hansen, UV
6 Tone Rasmussen, Ibestad
7 Jonas Stein, Tromsø
8 Kine Bergheim, Tromsø
9 Vidkunn Haugli, Målselv.
10 Linda Alise Karlsen, Kvæfjord
11 Maria Serafia Fjellstad, Harstad
12 Guttorm Nergård, Berg
13 Tor Einar Fagereng, Skånland
14 Mira Sandåker, Dyrøy
15 Rune Eriksen, Tranøy
16 Kirsti Røkenes, Nordreisa
17 Kamilla Heggelund, Harstad
18 Saynab Mikalsen, Tromsø
19 Tove Smevik, Lenvik
20 Mathias Bonnier, Harstad
21 Morten Skandfer, Tromsø
22 Hege Soubeyrat Gjerdrum, Målselv
23 Bjørn Mathisen, Kvæfjord
24 Even Aronsen, Harstad
25 Gunnar Kvaal, Balsfjord
26 Gerd Alveberg, Bardu
27 Ole Markus Simonsen, Harstad
28 Annett Fløistad, Skånland
29 Erik Iversen, Tromsø
30 Agnes Normann, Ibestad
31 Håvard Sørlie, Tromsø
32 Marika Fjellberg Moldenæs, Målselv
33 Nils Arne Johnsen, Tromsø
34 Ingunn Lothe, Lenvik
35 Espen Lyngra, Lyngen
36 Marthe Frette, Målselv
37 John Daniel Solhaug, Sørreisa
38 Rolf Austgard, Målselv
39 Bård Borch Michalsen, Harstad
40 Marie Fangel, Tromsø
41 Arve Cruickshank, Lenvik
42 Johan Petter Barlindhaug, Tromsø
43 Lillian Hessen, Kvæfjord

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**