Venstre-gjennomslag for vindkraft

I dag la regjeringen frem utformingen av nye skatteregler som gjør utbygging av vindkraft mer lønnsomt. Dette skjer på grunn av gjennomslag Venstre hadde i statsbudsjettet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Vindmølle, Tyskland, Ahlen

Foto: Andrea Kratzenberg

 Leder i Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde.

Leder i Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde.
Foto: NRK

— Dette er fantastisk gode nyheter for Rogaland. Endringene gjør at reglene i Sverige og Norge blir like, og det blir derfor mer gunstig å bygge vindkraftverk i Norge, sier leder i Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde, til NRK Rogaland.

I dag var representanter for Venstre, Krf og regjeringspartiene på tur til Bjerkreim i forbindelse med at de nye endringene ble gjort kjent. Bjerkreim har fem vindparker som er godkjent, men som enda ikke er utbygd. Sannsynligheten for at disse nå blir bygd øker betraktelig med de nye reglene.

Vindkraftbransjens interesseorganisasjon Norwea mener de foreslåtte skatteendringene vil kunne utløse investeringer på opp mot 25 milliarder kroner.

— Det er noe Venstre har arbeidet for lenge. Og derfor er det supert at regjeringen nå tar tak i dette slik at vi kan få opp byggetakten for vindmøller. Det viser at vi fire partiene har et flertall i Stortinget som virkelig er et skifte i å satse på fornybar energi. Og dette er med å stable på plass nye næringsbein som vårt fylke og vår region kan lene seg på, sier Lunde til Aftenbladet.

Les også: Vil ha fortgang i Norsk offshore vind

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**