Ren luft for alle

Foto: Tallak Rundholt

Vi vil ha flere tiltak mot helsefarlig luft.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Ren byluft
Ulike typer trafikk er en viktig årsak til utslipp av farlige klimagasser, men trafikken bidrar også til lokal forurensning og reduserer livskvaliteten til de som bor i tungt trafikkerte områder. Venstre vil føre en politikk som gir bedre byluft og mindre lokal forurensning.

Mindre forurensende biltrafikk
Bergen ligger bak mange andre byer når det gjelder å begrense biltrafikk. Vårt mål er å redusere biltrafikken med 10 % innen 2020. Færre parkeringsplasser, mer innfartsparkering, flere miljøgater, og trafikkdempende tiltak som har fungert i andre byer må vurderes i Bergen. Venstre vil gi alle eiere av elbiler og andre nullutslippsbiler en «elbilgaranti»: Elbiler og andre nullutslippsbiler skal beholde alle de kommunale avgiftsfritakene frem til i alle fall 2020.

Lavere utslipp
Bergen havn er viktig for de maritime næringene i byen, men må bli stilt miljøkrav til på lik linje med andre. Venstre vil flytte sterkt forurensende skip om vinteren, når faren for akutt luftforurensning er stor. Bergen havn må få på plass et tilbud om landstrøm. Venstre fikk gjeninnført ordningen med pant for forurensende ovner i 2015, og vil videreføre dette arbeidet.

Les mer om politikken vår her!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**