Hvorfor endre på noe som fungerer?

Thorstein Skårnes, Foto: Stine Holm Johansen

Vårt nye styremedlem Thorstein Skårnes presenterer seg for osingene i siste utgave av Os & Fusaposten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Først må jeg få lov til å introdusere meg selv til deg som leser. Mitt navn er Thorstein Skårnes. Jeg er 32 år gammel, og sammen med kjæresten min er vi tilflyttere til Skjelåsen i Lysefjorden her i fantastiske Os kommune nå i 2015. Jeg er fast ansatt som kontorsjef for en frukt- og grønnsaksgrossist. På fritiden nyter vi den nydelige naturen rundt Os, og vi har planer om å skaffe oss en hund. En Golden retriever. Kanskje også en liten skjærgårdsjeep til sommeren. Det er nemlig et ønske om å nyte alt det Os har å tilby. Ikke minst gleder jeg meg til å bli kjent med lokalbefolkningen.

Verdivalg

Gjennom livet mitt har jeg vært politisk aktiv i to perioder. Først som ung mann som ønsket å engasjere meg aktivt i mitt første valg som 18-åring. Den gangen for Unge Høyre på Askøy, hvor jeg bodde, og før stortingsvalget i 2013 da jeg igjen ble aktiv for Høyre. Høsten 2013 tok jeg derimot et verdivalg i livet mitt, og gikk gjennom mine mål for hva slags mann jeg ønsker å være, hvilken fremtid jeg ønsker, og hva jeg håper på å etterlate til mine barn og barnebarn. Det førte til at jeg nå er aktiv i Venstre, og kommer til å være aktiv i valgkampen for Os Venstre fremover. Jeg håper derfor også at du vil vurdere et verdivalg til høsten.

Fremtidens Os

Jeg vil påstå at Os kommune er en god kommune å bo i. Det er for meg som innflytter lite å sette fingeren på før jeg har fått oppleve min første jul i ny bolig. Hvis du som velger derimot har noe du mener bør endres på i kommunen håper jeg du vil betro deg til meg. For jeg vil være med på skape fremtidens Os-bygd til det beste for alle innbyggerne. Jeg vil være et talerør for deg som ikke mener at Os er hva det kan være, eller burde vært. Ikke minst vil jeg være en som har respekt for det grunnarbeidet som er lagt ned, og bygge videre der grunnmuren er solid. En trygg, sterk og god kommune å bo i. For alle.

Historien om Kodak

Du tenker kanskje at Frp og ordfører Terje Søviknes har gjort en god jobb de siste 16 årene han har sittet som ordfører? Hvorfor skal man endre på noe som tilsynelatende fungerer? Jeg vil ikke kritisere arbeidet som er gjort, men jeg vil gi et innblikk i historien om Kodak. Kodak var verdens mektigste og største fotoselskap med 145 000 mennesker på lønningslisten. Så raknet alt. Kodak var så sterke i sin posisjon at de gav liv til uttrykket “Kodak moments”, eller på norsk et “Kodak øyeblikk” om spesielle øyeblikk fanget på kamera. Et øyeblikk som definitivt er over grunnet deres manglende tro på det digitale fotoapparat. Nokia er en meget lignende historie, og det finnes mange flere slike historier om selskaper som ikke er villig til å omstille seg for fremtiden.

De unge

Fremtiden tilhører de unge. Det er på mange måter en realitet vi nok alle må innse på et tidspunkt. Selv jeg med mine 32 år må etter hvert innse mine begrensninger på enkelte nyvinninger innen teknologi som min 10 år gamle nevø har høyere kompetanse på enn meg, allerede.

Venstre setter mennesker først. Et slagord som representeres i form av listen over kandidater for Os Venstre til kommunevalget. De tre øverste kandidatene har en snittalder på 33 år! Man topper faktisk listen med en 24 år gammel ordførerkandidat i Jon Sivert Rykkel. Et tegn på at Os Venstre satser på fremtiden og på de som skal føre verdiene videre, og skape et samfunn som er trygt og godt også for fremtiden. Vil ikke du også være med på å skape denne fremtiden? Være med på å skape en ny politisk vind i Os-bygden i retning av en varmere, mer inkluderende og fremtidsrettet kommune?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**