Vil forebygge radikalisering i ungdomsmiljøene

Privat

Venstres bystyrerepresentant Erling Moe foreslår å utarbeide et undervisningsopplegg for å forebygge radikalisering i ungdomsmiljøene.

– Dette er et svært aktuelt og svært viktig forslag, sier Moe. Han mener det er helt avgjørende at Trondheim kommune tar grep for å forhindre at ungdom radikaliseres.

Moe ber om at rådmannen i samarbeid med rektorene og lærerne utarbeider et undervisningsopplegg som skal brukes i skolen. Målet skal være å hindre rekruttering til radikale miljøer som blant annet fører til rekruttering av fremmedkrigere.

– Vi ser dessverre at radikale miljøer har en viss tiltrekningskraft på ungdom, og da må kommunen være i forkant for å motarbeide disse kreftene. Jeg tror økt fokus på dette i skolen vil gi en positiv effekt, avslutter Erling Moe.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**