Rydd en strand 26. april

Sola Venstre, Foto: Sola Venstre

Søndag 26. april arrangerer Sola Venstre strandryddedag på Solastranden fra klokka 16-18. Det blir ryddingen av stranden og stranddynene, registrering av avfall og avslutningkaffe/is.

Har du sett hvor mye søppel som ligger igjen etter en sommerdag? Har du lagt merke til hvor mye tau, flasker og annen plastikk som legger seg i strandkanten etter at det har blåst friskt. Det forsvinner ikke av seg selv og utgjør en livsfare for fisk, sjøfugler og andre sjødyr.

Sola Venstre deltar, sammen med millioner av mennesker verden rundt og tusenvis av nordmenn, i den internasjonale strandryddedagen og gjør en innsats for å redde liv i sjøen og gjøre nærmiljøet triveligere.

Søndag 26. april arrangerer Sola Venstre strandryddedag på Solastranden fra klokka 16-18. Det blir rydding av stranden og stranddynene, registrering av avfall og avslutningskaffe/is. Oppmøte er ved parkeringsplassen ved siden av Sola Strandhotell.

Den internasjonale strandryddedagen blir gjennomført i langt over 100 land verden over og har holdt på i 25 år. I Norge er likevel tradisjonen ikke like lang, men det er fjerde året at Sola Venstre gjennomfører sin strandryddedag.

Mye marint avfall kommer fra land. Søppel av plast brytes saktere ned i havetenn på land og vi må alle ta vår del av ansvaret. På denne måten får Venstre omsatt miljøpolitikk i praktisk handling, uttaler leder i Sola Venstre, Stian Lie Hagen.

Vi ønsker også i år, å invitere med oss de andre Venstrelagene i regionen på denne miljøaksjonen. Arrangementet er særdeles familievennlig, så både store og små er velkomne understreker Stian Lie Hagen.

Sola Venstre
Sola Venstre

strandrydding1

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**