Brita på topp hos Verdal Venstre

Bjørn S. Hojem og Brita Kleven Thorsvik, Foto: D. Thorsvik

Verdal Venstre avholdt sitt nominasjonsmøte den 11. mars der mangeårig folkevalgt for partiet, Brita Kleven Thorsvik (68) ble valgt som toppkandidat foran høstens kommunevalg. Den engasjerte pensjonisten med yrkesbakgrunn blant annet som sosialleder i Verdal kommune og inspektør ved Sund folkehøgskole, har vært medlem i kommunestyret i flere perioder for Venstre.

– Det er viktig at vi pensjonister er representert i kommunestyret, sier Thorsvik. Hun er blant annet spesielt opptatt av eldreomsorg, folkehelse og utvikling av lokaldemokratiet. Som kommune har vi et sosialt ansvar for å ta vare på våre eldre og gi de en trygg og verdig alderdom. Selv om jeg vil bli 72 i slutten av kommende periode tar jeg utfordringen på strak arm. Jeg føler meg inspirert til fire nye år i kommunestyret. Det er viktige saker som skal avgjøres i neste periode blant annet den kommende kommunereformen, skolestruktur og prioritering av tiltak i en tid med stram kommuneøkonomi.
Av store saker som Thorsvik har engasjert seg i er miljøsaker som Tromsdalen og etableringen av NorFraKalk, bevaring av Helsesenteret i Vuku, skoleutbyggingen på Verdalsøra, SFO, var initiativtaker for å få til oppsøkende virksomhet til eldre på 75 år og opprusting av Havfrua.

– Men jeg har kun sittet i kommunestyret med ordfører fra AP, sier Thorsvik. Denne perioden håper jeg på en ordfører fra et annet parti. Jeg tror det er bra for kommunen med et skifte, ikke minst om vi evt. skal forhandle med andre kommuner om sammenslåing.

Verdal Venstre har denne gangen gått for tre kumulerte kandidater med leder av Verdal Venstre, Bjørn Stian Hojem, på andre plass. Han er 31 år, utdannet økonom og har yrkesbakgrunn fra blant annet SSB og Høgskolen i Nord-Trøndelag. På tredjeplass finner vi partiets ungdomskandidat Joachim Waade Nessemo, 20 år som for tiden studerer medievitenskap ved NTNU og har vært aktiv i Unge Venstre. På de neste plassene står Ingunn Leirset, lærer, Abdellatif Ben Abdallah Aouichaoui som er sosionomstudent ved HiSt og Grethe Dyrstad som er lærer og aktiv i Naturvernforbundet i Verdal.

– Jeg synes vi har fått til ei god liste som viser stort mangfold. Spesielt er jeg godt fornøyd med at yngre krefter har lyst til å bidra i politikken. Det er viktig at de unge får en stemme i de fora hvor beslutningene tas. Det er de som kjenner best hvor skoen trykker når vi skal legge til rette for gode oppvekstforhold slik at unge familier skal trives og velge å bo i vår kommune.

Listen i sin helhet kan du se her:
1 Brita Kleven Thorsvik
2 Bjørn Stian Strøm Hojem
3 Joachim Waade Nessemo
4 Ingunn Leirset
5 Abdellatif Ben Abdallah Aouichaoui
6 Grethe Elisabeth Dyrstad
7 Ole Petter Ingebrigtsen
8 Maj Brit Slapgaard Larsen
9 Joar Harry Aksnes
10 Gunnhild Marie Evenstad
11 Bashir Mohamed Hassan
12 Liv Øverås
13 Kent Julnes
14 Mari Benum
15 Johannes Rosvold
16 Unni Julnes
17 Kjell Otto Reitan
18 Nils Georg Leirset
19 Jarle Benum
20 Ragnhild Håskoll
21 Dagfinn Thorsvik
22 Dag Musum
23 Grethe Hallem
24 Eldbjørg Lyngstad
25 Harry Alf Arntsen
26 Thorvald Lyngstad
27 Anne Hege Svartås
28 Per Odd Molberg
29 Dagfinn Dahl
30 Åge Forbord
31 Kari Synnøve Johnsen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**