Vil innføre forbud mot lysfiske i nasjonalparken

Tjøme Venstres ordførerkandidat Carl-Erik Grimstad, fylkestingskandidat Dag N. Kristoffersen og Fylkestingsrepresentant Aina Dahl i samtale med stortingsrepresentant Ola Elvestuen som leder Stortingets miljø- og energikomite., Foto: Kåre Pettersen

Vestfold Venstre vil arbeide for at det innføres forbud mot lysfiske etter brisling i nasjonalparken i Oslofjorden. Hensikten med forslaget er å redusere presset på de begrensede fiskebestandene i Oslofjorden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

– På landsmøtet har vi etablert en god dialog med stortingsrepresentant Ola Elvestuen som er leder i Stortingets miljø- og energikomite. Vi vil nå utarbeide et konkret forslag som Venstres stortingsgruppe kan følge opp, sier fylkestingsmedlem Aina Dahl og fylkestingskandidat Dag N. Kristoffersen.

Vestfold Venstre har for perioden 2015 – 2019 programfestet at man vil innføre forbud mot lysfiske og gjennomføre tiltak som kan sikre fiskebestandene i Oslofjorden og Skagerrak.

Forbud mot lysfiske i Oslofjorden ble satt på den politiske dagsordenen for noen år siden og Fiskeridirektoratet innførte gjennom forskrift forbud mot lysfiske fra 2011. Allerede i 2012 ble forbundet opphevet da direktoratet mente det manglet faglig grunnlag for beslutningen.

– Fiskeridirektoratets beslutning er påfallende og viser at fiskeriorganisasjonene har sterkt påvirkningsmakt. Havforskningsinstituttet understreker selv at det har mangelfull kunnskap om økosystemene, fiskebestander, fiskerier og miljø på Skagerrakkysten. Vi må bruke de tilgjengelige virkemidler for å redde fiskeribestandene, herunder den viktige brislingen, sier Dag N. Kristoffersen. Han viser til at både Norges Fritids- og småfiskerforbund og Norges Jeger­ og Fiskerforbund lenge har argumentert for et forbud mot lysfiske.

Fylkestingsrepresentant Aina Dahl er særlig opptatt av at det innføres forbud mot lysfiske i den nye Færder nasjonalpark.

– Formålet med nasjonalparken er blant annet å forvalte naturressursene, slik at livsgrunnlaget ikke forringes. I nasjonalparken foregår det i dag lysfiske etter sild og brisling. Det er ikke forenlig med områdets status som nasjonalpark., fremholder Aina Dahl. Tjøme Venstres ordførerkandidat Carl-Erik Grimstad gir full støtte til forslaget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**