Gode løsninger finnes lokalt

Skrevet av Leif Roberg, 2. kandidat til bydelsutvalget i Gamle Oslo.

Venstre samarbeider godt med både Høyre og SV lokalt og på rådhuset. Når vi finner sammen legger vi til rette for gode løsninger. Vi synes dette er mye viktigere enn å rope slagord til hverandre. Politikerne sitter sjelden på de beste løsningene selv, men vi kan legge til rette for at folks behov møter fagmiljøenes ekspertise og gjennomføringskaft. Derfor er en rettferdig beslutningsprosess med tidlig involvering av innbyggerne viktig.

For en stund tilbake var flere av oss i Gamle Oslo Venstre på besøk i de kommunale leilighetene på Tøyen senter for å lytte til hva beboerne der syntes om lokalmiljøet sitt. Vi møtte mange hyggelige og reflekterte mennesker med en fremtidstro for Tøyen. De var ganske samstemte i det som kan oppsummeres i tre utfordringer: Trygghet, bomiljø og møteplasser. Dette tror jeg også oppsummerer hva mange av oss ønsker oss for Tøyen og resten av Gamle Oslo.

Trygghet

Alle skal være trygge i byen vår, særlig der vi bor og ferdes til daglig. Vi skal også være trygge på at vi kan få nødvendig hjelp ved sykdom, når en ulykke skjer eller når man av ulike grunner trenger bistand i hverdagen. Trygghet handler også om gode oppvekstvilkår for barna våre. Det aller viktigste vi kan gjøre i den forbindelse er å sørge for at barnehager og skole er skikkelig gode, slik at dette blir en arena for å se og følge opp barn og familier som i perioder trenger ekstra hjelp. De litt eldre barna og ungdommene må selvsagt ha spennende aktivitetstilbud etter skoletid. Her kan kommunen legge til rette for et godt bibliotektilbud, styrke bydelens ungdomsklubber, bygge flere idrettsanlegg (bl.a. flerbrukshaller og fotballbaner), og gjøre det lett å sette i gang med frivillige aktiviteter.

Bomiljø

Mange vil ta æren og fordele skyld for alt som har skjedd på Tøyen og omegn, men vi i Venstre er mest opptatt av å skape gode bomiljø for alle fremover. Det krever først og fremst av vi som bor her involverer oss. Vi har alle ressurser å bidra med i lokalsamfunnet, både til eget og fellesskapets beste. Kommunen og politikernes oppgave er å bidra til å finne disse ressursene, og bringe mennesker sammen der de kan støtte og hjelpe hverandre. Derfor handler ikke dette bare om pengeflytting (selv om penger er en viktig driver), men god tilrettelegging for kreativ skaperkraft på bakkeplan av de som bryr seg om sitt eget bomiljø. Veggtegningene er et godt eksempel på hva litt penger og mye lokal innsats kan gjøre

Møteplasser

En viktig del av Tøyensatsingen er at vi klarer å skape møteplasser slik at vi som bor i bydelen har mulighet til å bli kjent med hverandre og knytte fellesskap på tvers av skillelinjer. Her er Tøyenfest og femårsklubben på Tøyen skole gode eksempler på tiltak hvor litt ressurser fra kommunen og stor innsatsvilje fra enkeltpersoner (all heder til dem!) skaper unike møteplasser mellom, blant annet, minoritets -og majoritetsbefolkningen. Vi i Venstre mener at vi bør snu hver sten for å tilby flere av kommunens lokaler til bruk for de som vil skape slike møteplasser.

For Venstre er det viktigste at politikerne bidrar til at hver enkelt gis mulighet til å skape sitt gode liv. Det gode livet skapes av frie mennesker som tar egne valg og som får mulighet til å bruke sine evner til beste for seg og samfunnet. Vi må derfor skape arenaer hvor hver enkelt får utvikle og dyrke sine evner i et lokalmiljø vi alle kan trives i. Dette er det store målet for Tøyensatsingen!

Mye av innholdet i denne artikkelen gjennspeiles i vårt bydelsprogram. Trykk her for å lese mer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**