Nekter å stille økonomiske krav for å ta i mot flere flyktninger

Jon Gunnes
Jon Gunnes, Foto: Nils Heldal

Bystyret vedtok i kveld å ta i mot 250 flere flyktninger i år, og 350 flere flyktninger i 2016. Arbeiderpartiet, SV, KrF, De Grønne og Senterpartiet stilte imidlertid krav om økte statlige overføringer for å bidra til en nasjonal dugnad. – Jeg er skuffet over bystyreflertallet, sier Venstres gruppeleder Jon Gunnes.

– Etter 2. verdenskrig har det aldri vært så mange flyktninger i verden, og det er nå et klart flertall på Stortinget for å ta i mot 10.000 syriske flyktninger. Disse trenger imidlertid et sted å bo, og da trenger vi en nasjonal dugnad. Jeg mener derfor det er lite raust av de rødgrønne partiene å stille krav om økte statlige overføringer. Spesielt er jeg skuffet over at KrF er med på dette. Vi snakker om en merutgift på 2,5 millioner. De pengene er jeg villig til finne, sa Gunnes i debatten.

– Lite raust å stille økonomiske krav.

Erling Moe fulgte opp, og ba Arbeiderpartiet klargjøre om de ville ta i mot flere flyktninger dersom det statlige tilskuddet ikke økte, uten å få svar.

– Vi snakker om en nasjonal dugnad for å ta i mot mennesker i desperat nød. Du starter ikke en dugnad ved å be om mer penger, avsluttet Moe.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**