Hoppern skole

pensumbok
Foto: freeimages.com

I formannskapets møte 24. mars ble det et overveldende flertall for å lage ferdig forprosjekt for nye Hoppern skole. Alle unntatt FrP stemte for det.

Hvorfor er ikke saken enstemmig, kan man spørre seg. Kan svaret ligge i at det var et knapt flertall som tidligere avgjorde at valget falt på ny skole på Hoppern og ikke på Reier? Det er grunn til å gi honnør til Ap som nå forholder seg til det bystyret med Venstre, Høyre, KrF, SV og Rødt har bestemt. Den nye ungdomsskolen skal ligge på Hoppern. Nå er det kun FrP som sier nei til det.

Det resten av bystyret har forstått er at å endre hele planen for Hoppern nå er å sende saken ut på en ny ørkenvandring. I formannskapet fikk vi vite at bystyrets vedtak om å ha den nye skolen ferdig i 2019 kan bli vanskelig å gjennomføre fordi det må gjøres en egen regulering av området. Flertallet vil derfor stå på bystyrets vedtak og sikre en raskest mulig bygging på Hoppern. Det er jeg glad for.

Vi står overfor mange utfordringer i kommunen selv om vi nå har bedre kontroll på økonomien enn på lenge. Det vil alltid være oppgaver å ta tak i og tjenester som trenger fornyelse. Derfor er det viktig å ta ting etter hvert som behovet er der og ikke skyve det foran seg.

I kommunens planer ligger det ny skole på Hoppern fordi dagens bygg er gitt en livsforlengelse til 2020. Derfor kan vi ikke skyve den foran oss. Etter hvert som andre behov kommer inn i planene vil de også prioriteres, slik det er gjort med et nytt demenssenter.

Nå er det helt nødvendig å gi elevene på Jeløy en skikkelig ungdomsskole for framtida. La oss gjøre den jobben sammen. Så skal vi stå sammen når neste prosjekt må gjennomføres.

Sindre Westerlund Mork
gruppeleder for Venstre

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**