– Nei til rasering!

pensumbok
Foto: freeimages.com

Kultur- og idrettstilbudet ved Lillehammer videregående skole lever farlig; fylkesopplæringssjefen truer med nedlegging. Tilbudet har vært både populært og nyttig. 2200 medlemmer har gått mot nedleggelsen, bare på Facebook. Et sånt engasjement er ikke til å kimse av.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Det er underlig at fylkesopplæringssjefens forslag kommer nå som Lillehammer videregående skole bygges nå ut og rustes opp til å bli en mer moderne skole. Flere fag legges til skolen og også elever som søker seg til disse fagene kan nyte godt av kultur- eller idrettstilbudet på skolen. Det er like stort behov for å være i fysisk god form om du går yrkes- eller realfag. Det kan dessuten øke lærelysten!

Formålet med disse tilbudene er ikke å lage profesjonelle idretts- eller kulturutøvere. Om noen blir det, er det jo bare ekstra bonus. Kulturtilbudet ved Lillehammer vgs har likevel gjort at gjort at elever som vil spille et instrument eller fortsette med dans eller fotball, har hatt et tilbud de kan kombinere med utdanning – og fortsatt kunne bo i Lillehammer. De har også samtidig kunnet velge en fordypning i matte og realfag – et ønske som mange har.

Det Lillehammer vgs har gjort er å krydre en teoritung videregående utdannelse med kreative fag. Det ser ut til å ha gitt gode resultater, ikke minst på antall elever som fullfører. Det børe også telle. Dessuten må skoleledere få lov til å ha kontinuitet over tilbudene sine slik at det er mulig å planlegge undervisningen og ansette fagfolk som kan levere gode undervisningsopplegg.

Vi mener at skolepolitikere bør se på hvor ungdom søker seg og i mest mulig grad legge til rette for at disse linjene blir best mulig. Så bør vi selvfølgelig vurdere de tilbudene med dårligst søkning. Her foreslår skolesjefen å gjøre det motsatte. Forstå det den som kan.

 

Terje Rønning,

ordførerkandidat, Venstre

Roger Granum

Fylkesleder Oppland Venstre

 

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**