Rådmannens løfte

Mens nybakte mødre skrives tidligere ut og Helsestasjonen får et større ansvar for barselstida, fortsetter sykehuspapirene å bringes fra UNN til Helsestasjonen via gammeldags sneglepost. Dette vil Maria Serafia Fjellstad ha en slutt på.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

I Årsrapporten for 2014 ble siste års suksess med bedret elektronisk meldingsutveksling mellom etater trukket fram, mens utfordringen som gjensto ikke var nevnt. Venstres Maria Serafia Fjellstad benyttet muligheten til å nevne nettopp den. “Det er imidlertid ett felt hvor vi ligger i bakevja. Samtidig som de nybakte mødrene skrives raskere ut fra fødeavdelingen og Helsestasjonen får et større ansvar for barseloppfølgingen, er det fortsatt samlekonvolutter i snegleposten som informerer Helsestasjonen om hvem de nå skal rekke å besøke denne uka. Dette er uakseptabelt. Det må legges et trykk på for å finne en snarlig løsning for elektronisk meldingsutveksling mellom UNN og helsestasjonen.”

Rådmannen besvarte utfordringen med å love at dette hadde de fullt fokus på, og skulle få til så snart som mulig.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**