Full gass for GLØR

Venstre og Ketil Kjenseth gjennomfører minihøring om sirkulær økonomi på Stortinget 4. desember.
Venstre og Ketil Kjenseth gjennomfører minihøring om sirkulær økonomi på Stortinget 4. desember., Foto: Bjørg Lien

Stortingsrepresentant Ketil Kjenseth besøkte fredag GLØR, som tar i bruk ny teknologi for å drive sine egne renovasjonsbiler på biogass. Det er viktig for framtida, mener Kjenseth.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

På egenprodusert biogass drives i dag fire biler, blant annet to nye renovasjonsbiler døpt Gasse og Gassie, henholdsvis døpt av ordførerne i Lillehammer og Gausdal. Kjenseth roste GLØR for å ha fokus på miljø og for å være utviklingsorienterte, når de våger å satse på å ta i bruk ny teknologi. Håpet er at det i framtida blir mulig å få til et samarbeid med Oppland Fylkeskommune, slik at også bybussene i Lillehammer kan drives på biogass fra GLØR.

Foruten renovasjonsbilene Gasse og Gassie, kjører også personbilene Gassulf og Gassman rundt på GLØR-gass. Biogassen produseres av matavfall fra Lillehammerområdet, Gjøvik, Ringsaker, Hamar og Elverumområdet. I okotber 2015 vil det nye Mjøsanlegget stå ferdig utbygd og GLØR vil få utvidet sin kapasitet for produksjon av biogass.

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**