Miljøprisen til “Stolpejakten”

5. juni var Verdens Miljødag. I Gjøvik ble “Stolpejakten” ved Gjø-Vard O-lag kåret som ÅRETS VINNER!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

En verdig vinner, som mottar prisen i “Friluftslivets år”, mener Gjøvik Venstre. Stolpejakten engasjerer og får svært mange, barn som voksne, ut i frisk luft i jakten på stolpene. Her blir mange bedre kjent i nærområdet sitt, og det er en motiverende form for fysisk aktivitet. Mange blir også tryggere i bruk av kart! De fleste av stolpene kan også nås av funksjonshemmede. Stolpejakten er en sosial aktivitet som er blitt svært populær. For mange familier er dette en glimrende måte å komme seg ut på tur sammen!

Enkelte steder går det nærmest prestisje i å finne flest stolper. Men opplegget legger til rette for at man kan “ut på jakt”, akkurat slik det passer best for den/de enkelte. Det er ingen “krav” om at man må finne et visst antall stolper. Finner man fem stolper, får man fem lodd. Finner man tredve stolper, får man tredve lodd, osv. Og “deltakerne” er da med i trekningen av fine, oppsatte premier. Noen tar beina fatt og noen bruker sykkelen eller rullestol/andre hjelpemidler. Stolpejakten er et initiativ av Gjø-Vard O-Lag, som Gjøvik Venstre applauderer! Aktiviteten er gratis! Hovedkartet distribueres til samtlige husstander i kommunen. Det er i tillegg gratis tilgjengelig ved flere “utsalgssteder” i byen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**