Nå er vi i gang!

Ill: Venstre

Abid Q. Raia treffes på Levanger Torv 1. juli fra 13.50 til 14.10

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Innlegg av Abid Q. Raja – stortingsrepresentant

Lørdag 20. juni startet jeg fra Lindesnes fyr på min reise opp til Nordkapp. Til nå har jeg hatt meg meg 19 sykkelklubber og vært innom 25 stoppesteder på veien frem til Lillehammer. Det har vært tøft, og det kommer til å bli enda tøffere de siste tre ukene av turen.

Den 1. juli sykler jeg fra Trondheim til Steinkjer, og skal innom torget i Levanger og tar en stopp ved Shell Vinne. Jeg har allerede med meg IL Sverre Sykkel og Trondhjems Velocipedklub og jeg ønsker å møte deg også. Enten det er for å hilse, sykle 500 meter, 5 kilometer eller 50 kilometer er du velkommen til å møte opp.

Til nå har jeg syklet påmange veier oppover mot Trøndelag. Mange steder er det gode idylliske veier man kan bruke til sykling. Andre steder må man ut på sterkt trafikkerte veier for å komme seg frem, noe som er uheldig og farlig for syklister. Påvei opp til Nordkapp skal jeg teste ut sykkelveier gjennom hele Norge, og ta med erfaringene mine tilbake til stortinget.

Som en av ambassadørene for Friluftslivets år, ser jeg det som min store oppgave å få folk ut i naturen. Frisk luft, bevegelighet og sykling er ikke bare bra for den fysiske helsen. Jeg liker å kalle det antidepressiva på grønn resept.

Prosjektet er støttet av Norges Cykkelforbund, Friluftlivets år, Sykle til jobben aksjonen, og jeg er sikker mine alle 168 kollegaer på stortinget også støtter meg i dette. Jeg håper på å treffe deg, høre din lokale historie og utfordring, og få dine konstruktive forslag til hva vi politikere kan gjøre bedre. Jeg håper på stort oppmøte den 1 juli ved Torget i Levanger ca kl 13.50 og ved Shell Vinne ca kl 14.30!!

Vi trenger et felles løft for sykkel i Norge. Barn og voksne skal være trygge på veien når de sykler til skole, jobb, kulturtilbud, idrettskamper og venner. Det er derfor stortinget har etablert en støtteordning for kommuner som satser på sykkel. Det er også derfor et flertall på stortinget har støttet Venstre og meg i å legge bedre til rette for el-sykkel og tillate flere og billigere sykkelvegløsninger.

Jeg håper jeg møter deg på vegen når jeg sykler fra Levanger. Jeg gleder meg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**