Hjelp til valget

Valglogo, www.regjeringen.no

Jeg forventer ikke at alle leser programmene for alle partiene. Men alle burde se etter sammenhengen i alle partiers program. Samtidig er det slik at vi prioriterer ulikt i ulike faser av livet. Derfor kan det være klokt å se på hvilke løsninger partiene har på akkurat det du som velger vil vektlegge i de neste årene. Da finner du nok svaret på hva du skal velge til høsten.

Moss Avis har hjulpet deg på vei gjennom Velgerhjelpen (se lenke under artikkelen) med en god del spørsmål som partiene i din kommune har svart på. Det er selvsagt ikke alt du får svar på med 25-30 spørsmål, men det gir en pekepinn. I Velgerhjelpen kan du merke av områdene du mener er viktig for deg, og den viser deg hva partiene har svart på spørsmålene etter hvert som du går fram.

Jeg har fått flere kommentarer på at folk har blitt overrasket over hvem de har vært mest enig med. Etter noen uker sjekket jeg Velgerhjelpen for Moss kommune og da hadde den blitt tatt over 2100 ganger. Det partiet som flest var mest enig med, var Venstre. Da ble jeg overrasket.

Når jeg denne uken tok den på nytt, og selv om telleren hadde blitt nullstilt og under hundre hadde tatt den, var det fortsatt flest som var mest enig med Venstre.

Kanskje ikke folk stemmer på de partiene de er mest enig med fordi de egentlig ikke vet hva de står for? Leser du partiprogrammet før du bestemmer deg? Sjekk i alle fall Velgerhjelpen og få en pekepinn. Kanskje du ender opp med å være enig med et annet parti enn du tror?

Sindre Westerlund Mork
1. kandidat for Moss Venstre

PS
Nå har de oppdatert med samlet antall “besøkende” (ca 2500) og Venstre leder fortsatt.

Lenker
Velgerhjelpen på nettsidene til Moss Avis
Politisk regnskap for Moss Venstre 2011-2015
Valgprogram 2015-2019 for Moss Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**