Politiberedskap i distriktene

Bekymret for politiberedskap
Abid Raja møtte lensmann Evard Børø og ordførerkandidat i Altahaug Hanne Nora Nilssen, Jill Ericsen
Bekymret for politiberedskap
Abid Raja møtte lensmann Evard Børø og ordførerkandidat i Altahaug Hanne Nora Nilssen

Varaordfører og ordførerkandidat for Alstahaug Venstre, Hanne Nora Nilssen, møtte Venstrepolitiker Abid Raja da Raja var på besøk på Seløy. På agendaen sto blant annet politiberedskap i distriktene. Lensmannen i Herøy og Dønna, Edvard Børø, stilte også opp og informerte om den utviklingen som har skjedd de siste årene, samt frykten for at kontoret på Herøy etter hvert skal bli nedlag.

Etter helgens hendelser, med flere inbrudd og en alvorlig trafikkulykke, hvor politiet måtte rykke ut fra Mosjøen, kan vi konstatere at bekymringene for manglende beredskap er på sin plass.

– Jeg har i mange år hatt beredskap som en av mine kjepp-hester. Det skal ikke være slik at utkantene skal strippes for politi, mens sentrale strøk styrkes. Dette har vi også tatt opp i møte med Venstres justispolitiske talskvinne tidligere i år, og vi vil fortsette å jobbe mot sentralt hold for å sørge for god beredskap i framtiden også for distriktene, sier Hanne Nora Nilssen, i en kommentar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**