Positive klimatiltak, ja takk!

Foto: Stavanger Venstre

Klimaendringer er den største utfordringen vi står ovenfor. Venstre vil møte dette med positive klimatiltak, skriver Jan Erik Søndeland, i dagens Rogalands Avis.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Jan Erik Søndeland, Nestleder Stavanger Venstre
Jan Erik Søndeland (V)

Klimaendringer er den største utfordringen vi står ovenfor. Vi som bor her på Nord-Jæren merker ikke dette på kroppen i dag, men andre steder i verden er svært mange mennesker i ferd med å få sitt livsgrunnlag truet. Klarer vi ikke å snu utviklingen vil situasjonen forverre seg kraftig, og ila noen generasjoner frem i tid vil vi kunne få merkbare problemer også her hjemme. Hvis ikke vi tar de riktige grepene nå.

Stavanger Kommune har en egen klima- og miljøplan, men i Venstre mener vi denne ikke er ambisiøs nok. Vi vil at Stavanger skal gå foran og ta sin del av ansvaret for at Norge oppfyller internasjonale avtaler, blant annet ved å redusere våre klimagassutslipp med 40 % innen 2030.

Vår strategi er å bekjempe klimaproblemet med positive tiltak. Det skal bli mer attraktivt, enkelt og billigere for deg å velge miljøvennlig.

Vi vil bygge et effektivt skinnegående kollektivtilbud, øke antall bussavganger og bygge flere og tryggere sykkelveier. Slik blir det enklere for deg å reise, med høyere punktlighet, komfort og trygghet.

Vi vil gjøre Stavanger til foregangsby for bygging av energieffektive hus, satse på anvendelser av smartby-teknologi, gi økonomisk støtte til de som installerer solcellepaneler, og bygge lokk over motorveien slik at støyen forsvinner og attraktive bolig- og parkområder kan få plass oppå.

Venstre vil kjempe for positive klimatiltak i bystyret og fylkestinget. For deg. Og dine barnebarn.

 

Jan Erik Søndeland
4. kandidat Stavanger bystyre
7. kandidat Rogaland fylkesting

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**