Gratis kjernetid i barnehage

Foto: Jo Straube

Venstre går inn for gratis kjernetid i barnehagene, og innfører allerede fra i høst gratis kjernetid for alle 4- og 5-åringer fra familier med lav inntekt. -Gratis kjernetid er viktig for å sikre enda flere gode muligheter til en god utdanning, sier Helene Z. Skulstad, Venstres førstekandidat til bydelsutvalget i Gamle Oslo.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

– Spesielt i Gamle Oslo er dette et tiltak som vil ha stor betydning, sier Skulstad. I bydelen er det mange familier med lav inntekt. Forskning viser at for barn fra familier som strever med fattigdom, eller andre ting, kan barnehage være et utjevnende tiltak.

Venstre vil utvide ordningen, og ønsker at alle familier med lav inntekt skal få tilbud om gratis barnehageplass, og etter skolestart, tilbud om gratis kjernetid på aktivitetsskolen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**