Sandnes Venstre vil ha sykkelstamvei til Bryne

Parissa Hamedan-Nejad

– Sandnes Venstre ønsker å gjenreise Sandnes som sykkelby dersom partiet får makt. I planene inngår også en sammenhengende sykkelstamvei fra Stavanger til Bryne!

Les saka i Sandnesposten

– Å si at det ikke gjøres noe med tanke på sykkelsatsing vil være galt, men det gjøres alt for lite. Å sykle gjennom Sandnes sentrum i dag kan være direkte farlig. Nå er det viktig at vi har gode planer og sørger for at det blir tilrettelagt for syklister når bussveien skal bygges, sier listetopp Tove Frantzen i Sandnes Venstre.

Intervju med Abid Q. Raja og listetoppene fra Sandnes Venstre. Emne: Sykkelstamvei
Fra venstre: Fredrik Hultman Bjørgo, Tove Frantzen, Kjell Haavard Thrane Høie, Abid Q. Raja og Parissa Hamedan–Nejad. FOTO: Trond Eirik Olsen.

Den lokale Venstre-toppen etterlyser bygging av sammenhengende sykkeltraséer i og gjennom sentrum og en dialog med de andre jærkommunene om bygging av en sammenhengede sykkelstamvei mellom Stavanger og Bryne langs Jærbanen.

 

 

 

Abid og Parissa - selfie
Satsing på sykkelvei i Sandnes. Abid og Parissa. Intervju med Sandnesposten. FOTO: Selfie

 

– Det har vært en del fine prosjekter når det kommer til satsing på sykkelveier i Sandnes, ikke minst på Sviland og Malmheim, samt en flott gang- og sykkelbro over E39 til Smeaheia, men det gjenstår mye. Den såkalte Gandsfjord-ruta er dårlig merka og sykkeltraséen langs Lurastranda og Strandgata har for dårlig standard. Dette er noen eksempler, og skal vi få heva denne saka, er det viktig å komme raskt i gang og få ting inn i kommuneplanen i sammenheng med bussveiplanene, sier hun.

Trond Eirik Olsen fra Sandnesposten og stortingrepresentant Abid Q. Raja. Fredrik og Kjell Haavard i bakgrunnen.
Trond Eirik Olsen fra Sandnesposten, Fredrik H. Bjørgo, Kjell Haavard Thrane Høie og stortingrepresentant Abid Q. Raja. FOTO: Parissa Hamedan-Nejad

 

SYKKELSATSING: Stortingsrepresentant Abid Q. Raja mener Sandnes har gode muligheter for få tilført midler fra statens belønningsordning ved at det kan legges fram konkrete planer for sykkelsatsing. Mandag 10. august møtte han og de fire listetoppene i Sandnes Venstre til intervju med Sandnesposten.

 

 

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**