Hva skjer i Brønnøy?

Toppkandidatene i Brønnøy: Torstein Moe, Ann Kristin Lorentsen, Dan Remi Mørk, Liv-Astrid Bang og Per Martin Orvik.
Torstein Moe, Ann Kristin Lorentsen, Dan Remi Mørk, Liv-Astrid Bang og Per Martin Orvik., Foto: Stein Brekk

Den siste uken har vi fått servert en næringspolitisk oppskrift fra Brønnøy Høyre om hvordan de skal sørge for vekst og utvikling i næringslivet i Brønnøy i kommende periode. Det er derfor med stor undring vi leser at varaordføreren går mot sitt eget program og i bresjen i planutvalget for å stoppe lokale næringsaktører og deres samarbeid med Statsbygg og Brønnøysundregistrene om parkeringsløsninger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

I realiteten sier varaordføreren at han kun ønsker ett alternativ, Thon parkering. Det anvendes antakelser, følelser og vikarierende motiv for å fremme dette. Det er nesten påfallende hvor ivrig Torgnes er i å legge til rette for Thon og hans samarbeidspartnere. Blant annet krever Brønnøy Høyre at parkeringsplassene må bygges først, noe som sannsynligvis diskvalifiserer alle andre aktører og lokale gründere.

Hvorfor i alle dager har man et sånt hastverk? I tillegg sier varaordføreren at det er gitt et tydelig signal til Statsbygg om hva politikere i Brønnøysund kan akseptere. Hva tenker en profesjonell aktør som Statsbygg om slike prosessuelle feilgrep?

Vel, her er Brønnøy Venstres alternativ:

Brønnøy kommune kan ikke være bekjent av å stanse prosesser før næringsaktører, lokale så vel som store nasjonale konsern, har fått anledning til å legge frem sine planer. Det blir som å gi rødt kort til en spiller i garderoben fordi du tror han kommer til å gjøre noe galt før han har kommet på banen.

Det er ikke gitt at Brønnøy Venstre kommer til å støtte fremtidige reguleringsforslag fra Levinord og Søren Nilsen gruppen i denne saken, men vi er garantister for at disse aktørene skal få legge frem sine planer for Brønnøy kommune til vurdering. Dette fordi avgjørelser i Brønnøy kommune skal tuftes på fakta, ikke antakelser og følelser. Det er god politikk. Det er Brønnøy Venstre.

Torstein Moe, Ann Kristin Lorentsen, Dan Remi Mørk, Liv-Astrid Bang og Per Martin Orvik
Toppkandidatene, Brønnøy Venstre

Innlegget stod på trykk i Brønnøysunds Avis torsdag 27. august 2015

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**