Prioriter det lokale i valgkampen

Sindre W. Mork
Sindre W. Mork, 1. kandidat Moss Venstre 2015, Helge Eek

Hvor mye skal media dekke av besøk og utspill fra sentrale partipolitikere?

Jeg mener de bør dekke minimalt av dette. Det er lokale kandidater som stiller til valg og det er de som står ansvarlig for hva som skjer i kommunen etter valget. I flere tilfeller er det også slik at de nasjonale utspillene kan ha lokale prioriteringer i partiene som ikke helt samsvarer med disse utspillene. I tillegg er det nok av innbyggere som ønsker informasjon om og få kommentere hvilke saker som er viktig lokalt og som ønsker å få vite hva de lokale kandidatene og partiene mener om disse.

Jeg mener derfor kort og godt at media bør satse sine resurser på de lokale forholdene. Spør eller slipp til de lokale «Hvermansene», la dem sette de politiske sakene på dagsorden og krev svar fra oss lokale kandidater på disse. Kutt ut leserinnlegg fra nasjonale representanter og gi plassen til de lokale – både innbyggere og listekandidater.

Dette tror jeg mye bedre vil synliggjøre hva vi som stiller til valg faktisk mener. Det tror jeg også de lokale medier vil tjene på fordi innbyggerne vil oppleve mediene som mer aktuelle.

Sindre Westerlund Mork
Moss Venstres førstekandidat

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**