Kommunen skal være et serviceorgan for bygdas befolkning

Kommunen skal være et serviceorgan for bygdas befolkning. Venstre har i mange år kjempa for en mest mulig åpen kommune for å gi deg mulighet for innflytelse.

TALERØR FOR INNBYGGERNE
Venstres representanter garanterer å lytte til innspill vi får fra innbyggerne, og vi vil ta opp aktuelle saker og spørsmål til debatt. I store og viktige saker bør det holdes folkemøter, og vi må ta i bruk muligheten for folkeavstemming, jf. spørsmålet om eiendomsskatt.

EN HENVENDELSE TIL KOMMUNEN SKAL VÆRE NOK
En telefon eller e-post til kommunen skal være nok. Den ene henvendelsen skal gi deg svar. Det skal være unødvendig å måtte ringe til fire-fem personer før du får tilbakemelding! Kommunens nettsider må oppdateres med større mulighet for å kunne sende søknader og få elektronisk svar.

KOMMUNEN SOM SERVICEORGAN
Venstre vil ha raskere saksbehandling, bedre kvalitet og redusert byråkrati. Kommunen skal møte innbyggere og etablerere med en positiv innstilling. Venstre vil sette krav om bedre kvalitet i saksbehandlingen.

KOMMUNEREFORM
Forslag om endring av kommunegrenser/sammenslåing av kommuner, skal legges fram for folkeavstemming. Venstre vil følge folkets råd.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**