Leserinnlegg: Ikke bygg ned Lunkelia

Foto: Lillehammer Venstre

Venstre krever at Lillehammer kommune varsler innsigelse mot Pihls planer om å bygge 60 hytter i Lunkelia/Heståsmyra på Sjusjøen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Dette er et populært friluftsområde med tur- og løypenett som har stor betydning for brukerne i flere kommuner. Når Pihl AS ikke stanser dette planarbeidet, så forventer vi at Ringsaker kommune gjør det.

I forbindelse med utarbeidelsen av kommuneplanen for Ringsaker i 2014 leverte Lillehammer inn en merknad til planen og ba om at dette området ble tatt ut av det videre planarbeidet . Dette ønsket ble ikke imøtekommet til tross for at planutvalget i Lillehammer fulgte opp saken og fikk ordføreren til å presisere vårt syn. Nå har Ringsaker kommune mulighet for å vise at de tar hensyn til friluftsinteressene i området og at de er innstilt på et samarbeide med Lillehammer kommune om en felles forståelse for hvordan vi sammen skal bruke og utvikle fjellet.

Lunkelia/Heståsmyra er en viktig del av et sammenhengende frilufts-og aktivitesområde. Det ligger nært inn til kommunesgrensa. Lillehammer har valgt å ikke ha hytteområder på høyde med dette området og vil oppfordre til at Ringsaker gjør det samme.

Venstre stiller seg positive til en videre utvikling på Sjusjøen, men det må skje på en måte som ivaretar friluftsliv og naturhensyn.

Kravet om varsel av innsigelse til planen understreker alvoret i saken.

 

Bjørg S.Lien , ( V)

Medlem i planutvalget

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**