Venstre vil gi næringslivet tidsgaranti

Inger Ann Bakken Gabrielsen og Per Øyvind Erlandsen ved Høst tok i mot Arnt Gunnar Tønnessen og Anna Elise Svennevig fra Venstre, Foto: Høst

Garantert responstid fra kommunen på saker som gjelder næringslivet, satsing på grønn vekst og mer samarbeid med UiA er blant de ti nye tiltakene Venstre vil gjennomføre for å skape flere arbeidsplasser i Grimstad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Ordførerkandidat Arnt Gunnar Tønnessen og andrekandidat Anna Elise Svennevig la fram tiltakene i forbindelse med et besøk på Grimstad-bedriften Høst onsdag. Bedriften, som med sine gjødselprodukter blant annet bidrar til å løse de økende miljøproblemene i Kina, er et av eksemplene på at grønne utfordringer også gir lokale vekstmuligheter.

– Det er viktigere enn noen gang å slippe til kreative hoder for å utvikle de gode ideene. Alle som ønsker å drive næring i Grimstad er en ressurs og skal møtes med respekt og positive holdninger, sier Arnt Gunnar Tønnessen.

Les mer om de ti tiltakene nedenfor. I disse to videoene får du høre hva de to Venstre-toppene mener er aller viktigst:

Ordførerkandidat Arnt Gunnar Tønnessen

Andrekandidat Anna Elise Svennevig

Venstres 10 tiltak for næringslivet

Enhver som ønsker å etablere seg og drive næring i Grimstad er en ressurs for kommunen, og skal møtes med respekt og en positiv holdning. Næringslivet er viktig for Grimstad som kommune, for utvikling av by og bygd og fordi det skaper arbeidsplasser for mange mennesker. Grimstad Venstre vil gjøre det lettere å skape nye arbeidsplasser – og ta vare på de vi har. I en tid hvor teknologi og samfunn endrer seg raskt, er det viktigere enn noen gang å slippe til kreative og engasjerte hoder for å utvikle de gode ideene.

Venstre vil at Grimstad kommune skal oppleves forutsigbar, tydelig og gi raske svar når næringslivet tar kontakt.

Dette vil vi blant annet gjøre med følgende 10 tiltak:

  1. Invitere alle som ønsker å etablere seg i Grimstad til møte med ordfører, næringssjef og andre relevante fagpersoner.
  2. Etablere kontaktforum mellom kommune, næringsliv og UiA. Venstre vil at kommunen både administrativt og politisk skal være en aktiv samarbeidspartner for næringslivet. Det er viktig for oss å øke forståelsen mellom kommune og næringsliv ved å øke kompetansen for hverandres utfordringer og få på plass et tett og godt samarbeid.
  3. Innføre garanti for responstid på næringsrelaterte henvendelser.
  4. Stimulere Gründervirksomhet ved å utvide regionalt næringsfond og etablere Gründerpris.
  5. Ta initiativ til et samarbeid i Østre Agder for å få sikre at administrasjon i kommunene har felles og lik tolkning av lov og forskrift knyttet til næring.
  6. Umiddelbart starte arbeidet med strategisk næringsplan for Grimstad kommune hvor også landbruksnæringen og reiseliv får en sentral plass.
  7. Legge til rette for utvikling av nye næringer gjennom et samarbeid med UiA, næringsliv og kommune. Dette vil spesielt gjelde utvikling av helseteknologi og grønne arbeidsplasser.
  8. Sørge for å ha attraktive næringstomter til enhver tid, og legge til rette for at private kan utvikle Omre.
  9. Fortsette å bidra med ressurser til de lokale arrangementene som for eksempel Skral, Madfestivalen, Skifestivalen og Ibsen – Hamsundagene. kommunen skal spille på lag med ildsjelene som skaper gode fellesskapsopplevelser.
  10. Lage plan for opprusting av sentrum sammen brukere, eiere og næringsdrivere. Byrom skal gjøres attraktive for alle aldersgrupper. Bedre belysning og generell opprustning vil også øke trivsel, attraktivitet og handel i sentrum.

Vil du diskutere dette med Venstre? Si din mening på Facebook-siden Venstre i Grimstad eller kontakt Arnt Gunnar og Anna Elise direkte: Arnt Gunnar Tønnessen: 982 06 022 Anna Elise Svennevig: 488 99 235

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**