Morgendagens næringspolitikk

Bjørn S. Hojem, Foto: Ole Alexander Kirknes

Kjernen i Venstres næringspolitikk er gode generelle rammevilkår for alle deler av næringslivet. Da trenger vi en målrettet innsats for utvikling av flere kunnskapsbedrifter gjennom utdanning, forskning og nyskaping, vi må sørge for bedre tilgang på risikokapital samt bedre sosiale rettigheter for dem som vil skape en arbeidsplass for seg selv og flere. Det er et selvstendig mål for Venstre at flere starter egen bedrift og at flere bestemmer over egen arbeidsdag. I tillegg er det viktig for maktspredning i økonomi og samfunn å ha mange selvstendig næringsdrivende og et mangfold av små bedrifter.

Venstre vil at Verdal fortsatt skal være en ja-kommune for små og mellomstore bedrifter som trenger hjelp til å realisere sine planer. Det at vi har Proneo gir oss et verdifullt verktøy i arbeidet med å skape og utvikle morgendagens bedrifter.

Verdal Venstre vil være en pådriver for en framtidsretta og grønn utvikling av Verdal Industripark der kommunens hovedsatsing bør være på å ferdigstille Ørin Nord gjerne i samarbeid med SIVA for dra nytte av deres ekspertise på eiendomsutvikling av moderne næringshager. I tillegg er det viktig å se på industriparkens område som helhet og gjennom aktiv arealforvaltning bidra til en fortetting og bedre utnyttelse av området når eksisterende aktører flytter ut av området.

For Venstre er det også viktig å se på all den næringen som foregår utenfor Verdal industripark men som generer store ringvirkninger, landbruket. Skal Verdal være en kommune med fortsatt spredt bosetting er det viktig at det legges til rette for næringa med å satse på et landbrukskontor som kan tilby god og kompetent rådgivning spesielt overfor unge gårdbrukere som vil etablere seg og satse på matproduksjon for fremtida. For hver arbeidsplass i landbruket generes det omtrent 1,5 arbeidsplasser i tilknyttede servicenæringer. Det sier noe om viktigheten av å ha et levende lokalt landbruk i Verdal.

Godt valg!

Bjørn S. Hojem, 2. kandidat Verdal Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**