Nei til eiendomsskatt

Foto: Chris-Håvard Berge (CC BY-NC 2.0), https://flic.kr/p/7ifJik

Venstre ønsker å fjerne eiendomsskatten. Som eneste parti leverte Venstre i fjor et helhetlig budsjettforslag uten eiendomsskatt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Eiendomsskatt er en usosiale beskatningsformen. Det tas ikke hensyn til inntekt eller formue og rammer derfor blindt. Leietakere vil også merke skatten når huseieren ser seg nødt til å legge på husleien. Eiendomsskatten er dermed en skatt for å bo i Sande.

Kommunens økonomi må bedres slik at eiendomsskatten kan fjernes. Sande trenger en ny kurs.

En ny økonomisk kurs.

Eiendomsskatt skyldes manglende langsiktig økonomisk styring.

Arbeiderpartiet har hatt ordføreren i 24 år. I denne perioden har økonominen gradvis blitt verre. Fokuset har vært på økt drift, mens vedlikehold og viktige investeringer har blitt prioritert bort. Ikke engang i gode år har det blitt satt av penger for fremtiden.

Dessverre har blikket i liten grad vært rettet mot fremtiden. Nødvendig omstillinger burde vært startet for lenge siden. Konsekvensene ser vi i dag; både eiendomsskatt og kutt i tjenestetilbudet.

Veien ut av uføret

Venstre har levert alternative budsjettforslag hvert år i perioden. Vi har alltid fokusert på å bedre økonomien, fordi vi innser at kontroll på økonomien danner grunnlaget for gode og stabile tjenester.

Kommunen må tenke nytt. Det er et behov for å kontinuerlig forbedre kommunens administrasjon og tjenester. Planer må legges for mer enn 4 år om gangen. Kommunen må i tillegg styrke båndene til frivillige organisasjoner, som utgjør en sterk ressurs for kommunen.

Venstre vil:

  • utrede mulighetene for grønn og fornybar energi
  • innføre kontinuerlig forbedring av kommunale tjenester
  • samarbeide med frivillige organisasjoner for å styrke tjenestetilbudet

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**