Siste bystyremøte før valget

Tirsdag 8.9., klokka 17, er det klart for det siste bystyremøtet før valget. På Sandnes Venstres gruppemøte ble følgende saker og innstillinger fra utvalgene diskutert:

 

Kommunereform – rapport fra felles utredning og beslutningsgrunnlag for videre framdrift

Endelig kan det bli noe reell debatt om dette dagsaktuelle spørsmålet, selv om posisjonen (Ap, Frp, SV, Sp og Pp) gjør og vil gjøre sitt beste for å legge debatten død. Sandnes Venstre vil gå inn for rådmannens innstilling om å ta en detaljert naboprat med naboene våre og legge fram resultatene for innbyggerne i en folkeavstemming, og ikke dra forhastede konklusjoner.

Se også vår tredjekandidat Parissa Hamedan-Nejads innlegg i Sandnesposten om temaet: http://sandnesposten.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=10116

 

Havneparken – områderegulering

Når konstellasjonene er som rarest, blir forslagene oftest som originalest!

– Morsomt å se at SV er veldig opptatt av å finne plass til parkering, humrer vår bystyrepresentant Tove Frantzen.

 

Utredning av traséalternativer for kraftledning Lysebotn – Støleheia (Stavanger)

Sandnes Venstre vil følge rådmannens innstilling om å utrede alternativ 3 bedre, da denne traséen vurderes som minst konfliktfull. Det er viktig for oss å unngå å ekspropriere eiendom og å sørge for at et eventuelt luftspenn over Vagleskogen ikke kommer i konflikt med natur og friluftsliv. Hvor kraftledningen skal gå i luftspenn eller jordkabel og om det er råd til dyr sjøkabel er forøvrig et spørsmål som kan være interessant å se i sammenheng med kommunestruktur. Stort sett planlegges luftkabel i Sandnes og jordkabel i Stavanger, selv om direkte sjøkabel ville vært mest skånsomt.

 

Kvalitetsmelding for Sandnes-skolen

Denne kvalitetsmeldinga inneholder lite nytt. Det er egentlig en kvantitetsmelding, ikke en kvalitetsmelding. Sandnes-skolen scorer omtrent midt på treet. Men det er veldig store forskjeller mellom skolene. Stemmer det at de med store utslag er små skoler med store individuelle forskjeller mellom de få elevene? Men da er det rart at ingen av de små skolene kommer best ut. Her trengs debatt og oppklaring.

I utvalget for kultur og oppvekst kom Sp med et tilleggsforslag som vi i Venstre vurderer som overflødig, da det slår inn åpne dører.

– Ja, tidlig innsats er viktig og avgjørende, men å plutselig kreve at alle skoler skal pålegges å sette inn tiltak når elevene presterer under en viss grense og dokumentere at de har oppfølgingsrutiner for dette osv. er å finne opp kruttet på ny. Dette driver grunnskolen allerede med – hver dag. Man kan faktisk si at det er jobben deres og i de nasjonale prøvene har vi allerede et godt verktøy til dette formålet, konstaterer utdanningspolitiske talsmann og andrekandidat i Sandnes Venstre, Kjell Haavard Høie.

Med dette forslaget kan det se ut som om posisjonen krever en ny standard for Sandnes-skolen, men i virkeligheten øker bare antallet elever per lærer pga. posisjonens økonomiske politikk. Venstre vil spørre om hva som er vitsen med å kreve nye liksom-tiltak, når en reduserer antall lærere som kan følge dette opp. Ironisk er det også at de rød-grønne i Sandnes her tar til orde for mer av det de rød-grønne i Oslo kritiserer Oslo-skolen for.

 

Statlig finansiering av omsorgstjenesten.

I denne saken er det morsomt å se hvordan posisjonen utsetter og sparker saken framover, til etter valget, men må bli enige om en innstilling som åpner døra på gløtt for konkurranseutsetting, siden det er Frps hjertesak, humrer vår bystyrerepresentant Knut O. Eldhuset.

Venstre støtter her KrFs standpunkt om å følge rådmannens innstilling om å si nei til statlig finansiering av omsorgtjenester.

 

Forsøk med ny ansvarsfordeling mellom stat og kommune innen barnevern

Venstre støtter rådmannens innstilling om at kommunen overtar ansvaret for hele barnevernet.

 

Lyse Energi AS– selskapskontroll utført av Kontrollutvalget.

Ingenting graverende å bemerke, men Sandnes Venstre synes det er interessant at viktigheten av meroffentlighet og åpenhet i selskapet påpekes. Åpne debatter i demokratiske fora i stedet for beslutninger som tas på bakrommet er ekstra viktig når kommunen er så engasjert i eksterne selskaper som Lyse.

 

Offentlig utsmykning – justering av retningslinjer

Sandnes Venstre slutter seg gjerne til at Sandnes-kunstnere bør prioriteres ved utsmykking av kommunale bygg.

 

Innsigelser til kommuneplan for E39 Hove-Ålgård

På Figgjo må det være kryss og alle motorveier bygges nå ut for 110 m/h. Her er det en konflikt med jordvern og støy for boliger. Sandnes Venstre håper på en åpen debatt!

 

Fullstendige saksdokumenter finnes her: http://opengov.cloudapp.net/Meetings/sandnes/Meetings/Details/15307922

Møtet kan føles på web-tv fra kommunens hjemmeside: https://www.sandnes.kommune.no

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**