Venstre vil gjøre det billigere å ta Saltenpendelen

Foto: Jernbaneverket

Venstre vil gjøre det 20% billigere med månedskort på toget. Ida Gudding Johnsen, førstekandidat i Bodø Venstre jubler over at brukere av Saltenpendelen nå kan spare tusenvis av kroner i året.

Venstre vil ha billigere månedskort på toget

Venstre ønsker at det skal være lett, billig og attraktivt å ta grønne valg. Spesielt viktig er dette innenfor transport. De daglige jobbreisene folk tar står for en vesentlig andel av Norges klimagassutslipp, og det er derfor helt nødvendig å gjøre toget til et mer attraktivt alternativ for flere som bruker bil i dag.

Venstre vil derfor i høstens forhandlinger om statsbudsjettet gå inn for å sette ned prisen på månedskort med 20 %. Dette vil ha en kostnad over statsbudsjettet på ca. 350 millioner. Budsjettutgiften vil reduseres noe ved at flere velger å ta toget.

Som et eksempel koster månedskort med NSB mellom Bodø og Fauske 2047.- kr. Med Venstres forslag vil denne prisen bli satt ned til 1637,-. Det betyr at en som pendler mellom Bodø og Fauske vil spare 4900 kr. i året.

Andre eksempler:

• En person som bor på Tverlandet og jobber i Bodø vil spare 2688,- i året.

• En person som pendler mellom Bodø og Rognan vil spare over 6500,- i året.

Saltenpendelen er en suksess, og det nye togstoppet på Tverlandet gjør at vi kan få enda flere togpendlere i Bodø. Det er riktig å prioritere lavere pris på månedskort fremfor enkeltbilletter, fordi det gjør at flere velger tog hver dag, ikke bare en gang i mellom, sier Ida Gudding Johnsen, førstekandidat for Venstre i Bodø.

Venstres forslag om lavere pris på månedskort vil ikke gå på bekostning av den øvrige satsningen på jernbane.

 

Lenke til innlegg i Avisa Nordland

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**