Politikk – etterlysing fra Ap

Brita Kleven Thorsvik, Foto: Ole Alexander Kirknes

Det blir stadig etterlyst fra Ap hvilken politikk vi er opptatt av, vi som angivelig kun er opptatt av ordførervalget.

I Venstre har vi vært i avisen med en rekke oppslag:

Vi var tidlig ute med synspunkt på helsesøstertjenesten og hyttebygging i hundremetersoen på Trones. Vi kommenterte også at AP og Venstre var på kollisjonskurs vedr. miljø og naturvern og ordførerens utsagn om at uttalelser fra Naturvernforbundet var «partsinteresse».

Senere laget vi et innlegg om hva som skiller Ap og Venstre hvor i alt 8 aktuelle saker ble omtalt.
Jeg har også laget et «ønskeoppslag» hvor jeg skrev om Fættaskogen, Havfrua, båthavn og NorFraKalk. Da Abid Raja (V) syklet gjennom Verdal var vi med på å fokusere på trafikkforholdene i Mulelia.

Senere kom innlegget om evt. kommunesammenslåing og ordførervalget i Verdal.

Vi har nylig tatt opp aktuelle saker som mulig nedlegging av en sykehjemsavdeling og trafikkforholdene på fv. 72, «kalkvegen». Vi stemte også for at vi skulle beholde MOT.

Det er ikke bare Ap som er opptatt av Verdalssamfunnet og utvikling av arbeidsplasser slik det ble hevdet i et oppslag i avisa nylig. Selvsagt er vi også opptatt av industriområdet, men også av landbruk, og har hatt et eget innlegg om dette.

Dessuten var det et intervju med førstekandidaten i Innherred, hvor «mormor og de 8 ungene» uttalte seg om en rekke saker.
Vi har også i løpet av den siste tiden vært i møte med Bondelaget, vært på Tromsdal gård og hatt samtaler med Verdalskalk og NorFraKalk. Dessuten har vi sammen med vår fylkeskandidat vært i samtale om Stiklestad mot 2030 på kulturhuset.

Venstre har, som alle andre parti, et fyldig program hvor en finner enda flere saker vi vil jobbe for. Er ikke dette å være opptatt av politikk? Er vi kun opptatt av å få ny ordfører slik det blir hevdet? Jeg bare spør.

Det som nå er viktig er å motivere alle dere som har stemmerett til å delta i valget. For 4 år siden var det under 60% av de stemmeberettigede som stemte. Dvs. at bare 28,2% av alle som kunne ha brukt stemmeretten sin stemte på Ap og Bjørn Iversen som ordfører. Det holdt så vidt til at han fortsatte i vervet ved hjelp av 164 stemmer for KrF.

Noen flere stemmer på Venstre gir sikker plass til en ungdom fra Vuku. Enda flere stemmer vil kunne gi plass til en representant fra Helgådalen som brenner for grendeskolene.
Det bør være mulig å få et skifte både av politikk og politisk ledelse. Hver stemme teller. Ta et aktivt valg. Bruk stemmeretten din!

Brita Kleven Thorsvik 1. kandidat Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**