Til Havang med gaver

FÅR STØTTE: Havang brukerstyrt senter i Lillehammer får 300.000 kroner i støtte i statsbudsjettet. , Foto: Liv Maren Mæhre Vold

Ordførerkandidat Terje Rønning kunne tirsdag banke på døren til Havang Brukerstyrt Senter i Lillehammer, med lovnader om 300.000 kroner i støtte i statsbudsjettet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Støtten ble vedtatt av et flertall bestående av Høyre, Frp, Krf og Venstre i sin innstilling til bevilgninger på statsbudsjett under Helse- og omsorgsdepartementet i sitt møte 2. desember. For ansatte, frivillige og brukere ved Havang, var det derimot godt nytt. Senteret mistet blant annet 400.000 kroner i kommunens budsjettbehandling, og tåler ikke flere kutt, i følge frivillig ved Havang, Sigrid Tahtchieva.
Rønning mener at å kutte disse midlene, er det dyreste kommunen kan gjøre. – Man må ta noen grep for å redde kommuneøkonomien, men samfunnskostnaden ved å kutte her er større enn innsparingene. Den frivillige innsatsen får vi heller ikke til uten å ha noen ansatte som holder hjulene i gang, mener Rønning.
Daglig leder Stig Rune Kleiven mener støtten kommer i grevens tid. – Dette kommer perfekt timet etter en periode hvor vi har hatt det litt tungt. Nå går det an å se framover, sier Kleiven.
Stortingsrepresentant og medlem i helse- og omsorgskomiteen, Ketil Kjenseth mener støtten til Havang er svært viktig.
– Havang brukerstyrt senter er et tiltak vi ønsker å støtte fordi de satser på brukerstyring og bygger opp under den enkeltes ønske om å utvikle seg. Jeg har fulgt dem gjennom Lillehammer Venstre og har fått gode tilbakemeldinger på at dette er et tiltak som vi trenger å sikre i en viktig og sårbar etableringsfase, mener Kjenseth.
Som en følge av enigheten om statsbudsjettet for 2015, satte de fire flertallspartiene av blant annet en pott på 30 mill. kr til fordeling blant frivillige organisasjoner innen rus og psykisk helse. 17,7 mill. kr ble fordelt i komiteen, mens resten er satt av til fordeling i Helsedirektoratet etter søknad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**