Ordfører Terje Odden (AP), ikke til å stole på?

Terje Brenner, Foto: T. Brenner

Søndre Land Venstre er skuffet over U-sving av ordføreren og Arbeiderpartiet i saken om driftstilskudd til et initiativ fra foreldre om barnehagetilbud sør i Søndre Land.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Offentlig barnehage med kvalitet supplert av private tilbud på Lørenskog. "Foto:Stock photo © yollopuki
Foto:Stock photo © yollopuki

Da saken (sak 42/15) om drifttilskudd til barnehage kom opp til ny behandling mandag 7. september tok Ordføreren og Arbeiderpartiet helomvending igjen og stemte ned innstillingen fra formannskapet den 10. juni om å gi driftstøtte til oppstart av ny barnehage sør i kommunen. Saken ble som kjent utsatt av Arbeiderpartiet uten synlig grunn i juni i følge møteprotokollen.

Oppvekstsjefen Knut Åge Berge innledet saken med å poengtere at det pr. i dag manglet 20 barnehageplasser i kommunen fra august 2016 i motsetning til i april(!) da den kommunale driften av Grime barnehage ble bestemt midlertidig stoppet fra august 2015 av mangle på barn. Dette ble forklart med at kommunen har operert med feil anslag for barnefødsler siden 2012. Anslaget har vært på 45 barn som er betydelig lavere enn de virkelige tallene på rundt 60 fødsler.

Barnehage

Søndre Land Venstre mener det er viktig for bosetting og tilflytting at det finnes et nærbarnehagetilbud i grendene i kommunen. Da kan barnefamilier benytte seg av regionale arbeidsmarkeder på en enklere måte. Venstre har derfor sett positivt på engasjementet til foreldre og foresatte i Enger som har ønsket å starte et barnehagetilbud da det kommunale tilbudet ble stoppet.

-Vi har sett at det gror godt rundt lokale initiativ for barnehagetilbud bla. i Landåsbygda og mener det var grunnlag for å gi driftstøtte til et nytt tilbud sør i kommunen. Det er viktig at lokalt engasjement blir verdsatt og at kommunen prioriterer oppvekstvilkårene for barnefamilier som bor og ønsker å bosette seg i grendene våre foran andre interesser, sier Terje Brenner, kommunestyrerepresentant for Venstre.

Venstre synes det er overraskende og skuffende av både Arbeidepartiet og Søndre Land Bygdeliste gikk på talerstolen og sa nei driftstilskudd til et barnehagetilbud sør i kommunen. -Det er jo litt spesielt at ordfører og Arbeiderpartiet nå har snudd i saken. Ordføreren uttrykte i april at et foreldre-initiativ til et barnehagetilbud ville bli sett på som positivt, mens pipa har en annen lyd nå i september, sier Terje Brenner (V).

Innstillingen for drifttilskudd ble nedstemt med 18 mot 6 stemmer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**