Venstre vil ha en ukes undervisning for alle elever på Vitensenteret i året

Stortingsrepresnetant iselin Nybø og bystyrekandidat og gründer Martin Tan på besøk i Vitensenteret., Jan Kløvstad
Stortingsrepresnetant iselin Nybø og bystyrekandidat og gründer Martin Tan på besøk i Vitensenteret.
Stortingsrepresnetant iselin Nybø og bystyrekandidat og gründer Martin Tan på besøk i Vitensenteret.

Samfunnet står overfor store utfordringer som følge av omstillingene i oljebransjen. Omstillingsbehovet har kommet raskere enn mange hadde forventet, men for Venstre har det over mange år vært viktig å få til et grønt skifte, både fordi oljeressursene vil ta slutt og, enda viktigere, fordi vi av klimahensyn globalt må få til en overgang fra svart til grønn energiproduksjon, sier ordførerkandidat Pål Koren Pedersen og fjerdekandidat Martin Tan.

Pål Koren Pedersen mars 2 2015 Arendal er rammet av krisen i oljeindustrien. Det er derfor viktig at vi iverksetter tiltak som kan ruste oss for fremtiden. Et viktig tiltak er å gi barna gode forutsetninger på skolen, som gjør dem i stand til å ta del i, og lede, den omstillingen som vil komme. Da trenger vi elever med gode kunnskaper i realfag og teknologi. Arendal kommune ble i 2015 valgt ut som en av 36 kommuner til å være realfagskommune – det forplikter.

Venstre ønsker å løfte realfagsundervisningen. Det er viktig å gi elevene et godt forhold til realfagene fra første skoleår. Derfor ønsker Venstre at det etableres en ordning der alle klassetrinn i grunnskolen, får en ukes realfagsundervisning hvert skoleår på Vitensenteret Sørlandet.

Vitensenteret har kompetansen, Arendal kommune har utfordringen og muligheten. Vi har i dag en god offentlig 1-10 skole, en internasjonal 1-10 skole og et godt supplement i ytterligere to private skoler. Videre har vi videregående skoler og internasjonalt IB diplom program og et Vitensenter som på kort tid har fått stor anerkjennelse. Sammen kan vi løfte et viktig fagområde i skolen!

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**