Lavere barnehagepriser med Venstre

Elise, Parissa og Fredrik Foto: Bjørn Asle
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Lavere barnehagepriser med Venstre1

Sandnes skarabarnehage

Litt over 86 prosent av alle barn mellom 0 og 6 år i Sandnes går i barnehage. Barn som har gått i barnehage får bedre språk og gjør det bedre på skolen, flere av dem fullfører videregående og flere tar høyere utdanning. Samtidig vet vi at ikke alle foreldre har råd til å sende barna i barnehage. Dessverre er det slik at foreldre som har lav utdannelse og inntekt benytter barnehagen minst. For mange er kostnaden et hinder – et hinder Sandnes Venstre mener vi kan og bør fjerne på sikt. Målet er at alle gjennom egen innsats skal kunne bli akkurat det de ønsker å bli, derfor mener vi at barnehageprisen bør bli lavere og forhåpentligvis gratis i fremtiden

Sandnes skarabarnehage1 1. mai i år ble det innført en moderasjonsordning for lavinntektsfamilier. Ordningen skal sikre at ingen familier betaler mer enn seks prosent av inntekten sin for en barnehageplass. Dette er en ordning som gjør barnehagen billigere for alle familier med lav inntekt. Jo mindre en familie tjener, jo mindre betaler de for å ha barn i barnehagen. Moderasjonsordningen er også et resultat av budsjettforliket mellom regjeringspartiene, Venstre og Kristelige folkeparti. Vi mener også at denne ordningen er et svært viktig tiltak for å utjevne sosiale forskjeller i samfunnet. Derfor prioriterte Venstre dette høyt i budsjettforhandlingene med regjeringen, og vi er glade for å ha fått de andre borgerlige partiene med på det.

Fra 1. august i år fikk alle familier med barn på fire eller fem år og med inntekt lavere 405 000 kroner rett til 20 timer i uken med gratis barnehage. Ordningen kom på plass etter at Venstre fikk gjennomslag i forhandlingen om statsbudsjettet for at det ble satt av 51 millioner til gratis kjernetid for fire- og femåringer i lavinntektsfamilier.

Moderasjonsordningen og gratis kjernetid er begge viktige bidrag til at enda flere familier får muligheten til å benytte seg av et godt og rimeligere barnehagetilbud. Det har vært viktig for Venstre å nå de som trenger barnehage aller mest. Vi kommer til å jobbe for at både ordningen med gratis kjernetid og lavere barnehagepris for dem med dårlig råd kan bli ytterligere utvidet i årene som kommer. Samtidig vil vi kjempe for gratis barnehage på sikt, men først: Lavere barnehagepriser med Venstre!

Parissa Hamedan-Nejad

3.-kandidat Sandnes Venstre

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**