Møt vår 4. kandidat, Knut Fjeld!

Vi ønsker at du skal bli kjent med våre kandidater, både som mennesker, men også hva slags politikk de ulike er mest opptatt av. Frem mot valget kommer vi til å presentere én kandidat hver dag. I dag presenterer vi vår fjerdekandidat, Knut Fjeld:

Knut Fjeld (f.1947) vokste opp i Eidskog kommune i Hedmark, og flyttet til Oslo i 1968. Han tok da en utdannelse innen murerfaget, og ble murmester i 1973. I 1975 ble han ansatt i Norcems selskap Norsk Leca, og senere i søsterselskapene Norsk Tegl og Norsk Mørtel. Her hadde han salgsansvar i arbeidet mot entreprenør- og murmesterbransjen. Han har også vært markedssjef innen byggevarehandelen i 10 år. Knut har vært aktiv innen næringspolitikk gjennom Murmesternes Forening Oslo, der han har vært medlem i over 40 år, og vært leder i to. I dag er han nestleder i Oslo Håndverk og Industriforening, og er engasjert i fagområdet bygningsvern i Fortidsminneforeningen i Oslo og Akershus. Han er vår 4. kandidat dette valget.

Tre funfacts om Knut:
– Jeg var vokalist i et popband på 60-tallet. Mick Jagger var forbildet! Elsker Jussi Björling og Värmland, Hans Børli, London og Toscana. Er for øvrig en ganske sprek skiløper.

Hvorfor har Knut engasjert seg i politikk?
– Gjennom min deltakelse i ulike organisasjoner, både frivillige og bransjerelaterte, har jeg erfart at å engasjere seg er viktig og meningsfylt. Jeg ønsker å ta med meg denne erfaringen og være en bidragsyter i Venstres politikk.

Knuts forbilde:
– Håkon Brusveen og min far.

Hva slags politikk er Knut mest opptatt av?
– Skole og utdanning, særlig det som angår byggebransjen der jeg har vært aktiv i 46 år. Det handler om tradisjonsrike håndverksfag, som ligger mitt hjerte nærmest. Ungdommers drop-out fra håndverksfagene er et faresignal i samfunnet. Lærekraftene må stimuleres i utdanningsløft og lønn. Ellers er jeg opptatt av kultur og idrett, miljø og den grønne profilen vår, samt kollektivtransport.

Det beste med Sagene bydel:
– Sagene er en del av norsk industris begynnelse. Som navnet tilsier, lå det mange sagbruk og annen industri langs Akerselven. I dag bor det nærmere 40.000 innbyggere i bydelen, og over 30.000 av disse er mellom 20 og 67 år. Sagene er en levende og sjarmerende bydel med sammensatt befolkning, mange ulike butikker, spisesteder og møtesteder. Den har også herlige grønne lunger med parker og steder som Geitmyra skolehage, Hjemmets kolonihage, Vøienvold gård og Voldsløkka. Den sjarmerende Torshovbyen og ikke minst marka gjør den ikke mindre attraktiv.

Hvorfor Venstre?
– Jeg meldte meg inn i Venstre for ca. 15 år siden. Venstres liberale politikk appellerer til meg. Jeg ønsker at vår politikk skal være med å forme fremtiden, til det beste for de kommende generasjoner.

Hvor er Knut om 10 år?
– I tillegg til å rusle rundt på Sagene, i byen og i Nordmarka: Å være med barnebarna på internasjonale toppkonkurranser i skiskyting rundt i Europa. De er snart der! Ellers håper jeg fortsatt å kunne være nyttig for Venstre.

Hvordan ville dine venner beskrevet deg?
– En glad ambassadør 🙂

Knuts tre grunner til å stemme på Knut:
1. Jeg er glad i folk og lytte til hva de har å si
2. Jeg er i en fin alder, etter 46 aktive år i byggbransjen vet jeg hva arbeidslivet innebærer. Slik erfaring ser jeg på som verdifull.
3. Jeg har en stor kontaktflate innen mange interesseorganisasjoner både innen næringslivet og idrett/friluftsliv. Dette vet jeg betyr mye for flere velgere. Jeg kan være en god ambassadør her.

IMG_5044

knutbilde

IMG_20140713_200737

 

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**