Kåre Pettersen ny varaordfører i fylkeskommunen

Ringerike Venstre
Venstres leder Trine Skei Grande på befaring i Sandefjord sammen med 1. kandidatene Karin Virik og Kåre Pettersen.
Venstres leder Trine Skei Grande på valgkamp i Sandefjord sammen med 1. kandidatene Karin Virik (S.fjord) og Kåre Pettersen (fylket).

Dagens posisjon (FrP, H, KrF, V) i fylkestinget ble i dag enige om å fortsette samarbeidet i neste fireårsperiode. Venstre gikk noe fram ved årets fylkestingsvalg til 4,5 %. Kåre Pettersen blir ny varaordfører i fylket. De fire partiene fikk for øvrig en samlet oppslutning på 51,9 %.

I tillegg til Kåre ble Aina Dahl valgt inn. Aina tar plass i hovedutvalg for samferdsel og areal, mens Kåre går inn som nestleder i hovedutvalg for klima, energi og næring.

Øvrige plasser i hovedutvalg og diverse råd er ennå ikke fordelt mellom posisjonspartiene.

I en kort felles pressemelding sier gruppelederne:

«Posisjonen har samarbeidet gjennom de to siste periodene (KrF kun siste periode) og det har gjennom begge perioder vært et fokus på enighet og felles profilering. Alle fire partier har opplevd samarbeidet som konstruktivt og fått gjennomslag for egen politikk.

De fire partiene har oppnådd følgende mandatfordeling, FrP 5, H 12, KrF 2 og V 2 etter valget og har på denne måten et flertall i det nye fylkestinget.

Det er partienes ønske å videreføre samarbeidet og det er enighet om fordeling av vevene som leder og nestleder av de fire hovedutvalgene.”

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**