Vindskjerming for syklister på nye Hafrsfjord bru?

Statens vegvesen

Hafrsfjord bru

Sola Venstre ber høringsinstansene vurdere vindskjerming for syklister på den nye Hafrsfjord bru i reguleringsplanen for Transportkorridor Vest (les sakspapirene):

Ny Hafrsfjord bru

Sola Venstre er opptatt av vindskjerming for syklistene på selve brua. Vi har fått flere tilbakemeldinger på at slik som det er i dag med åpent rekkverk er ikke forsvarlig når det blåser mye og flere sykler over brua samtidig. Vi kan heller ikke se at den nye brua har tilfredsstillende vindskjerming for syklister og har derfor foreslått av høringsinstansene spesielt ser på det.

Over Hafrsfjord bru (sakspapirene til forprosjektet) videreføres 4- felts veg, med tosidig sykkelveg med fortau. Det skal bygges ny bru som erstatter den gamle. Ny bru har 12 m seilingshøyde, likt dagens bru. Dagens lange steinfylling på Tananger- siden av brua blir betraktelig forkortet, og brua tilsvarende forlenget. Dette er gjort for å åpne fjordløpet på vestsiden av Prestaskjæret, som er skjæret som ligger i fjordmunningen. Den høye fyllingen der dagens bru starter, fjernes.

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**