Leder han Norges yngste partigruppe?

Knut Øye Brandsås innehar nå et sentralt verv i Unge Venstre, Foto: Marcus A Edvardsen

Tirsdag 15. september ble det kjent at Knut Øye Brandsås (19) ble valgt inn i kommunestyret i Inderøy kommune. Han skal lede enmannsgruppen til Inderøy Venstre, og kan dermed være lederen av Norges yngste partigruppe.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Det er en stor oppgave

– Det er en stor oppgave, det er klart. Samtidig vil jeg si at er det en stor seier for ungdommen i kommunen at de har fått noen til å representere seg i kommende periode. Jeg er svært ydmyk overfor de som har stemt på meg og partiet, og jeg ivrer etter å ta fatt på oppgaven med å gjøre Inderøy til en kommune der enda flere ungdommer, voksne og eldre liker å bo og leve, sier Brandsås.

Mye forskjellig erfaring

Til tross for at han ikke har sittet i kommunestyret tidligere, har inderøyningen lang erfaring fra andre verv.

– For øyeblikket er jeg blant annet nestleder i Nord-Trøndelag Unge Venstre, nestleder i Inderøy Venstre og aktivist i Amnesty International, så her er det mange baller i luften. Alle disse og tidligere verv har gitt meg mye erfaring og innsikt i hva som kan og bør gjøres både lokalt og nasjonalt, sier han.

Nå er Brandsås mer enn klar til å sette i gang med jobben han har fått tillit blant befolkningen til å gjøre.

– Jeg gleder meg til å kjempe for en storstilt bredbåndsutbygging, for at det skal være enkelt å starte eller opprettholde en bedrift, og for at flere flyktninger skal være velkomne til Inderøy. Selv om jeg er alene i kommunestyret, skal jeg synes best av alle. Venstres politikk er den riktige for et framtidsretta Inderøy, og det skal jeg få de andre partiene til å skjønne, avslutter den engasjerte 19-åringen, som er villig til å jobbe dag og natt for å få gjennomslag for de sakene han brenner for.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**