Hastebehandlet lovforslag på asylfeltet

Stortinget
Foto: (CC BY-NC-SA 2.0) Kjell Jøran Hansen / Flickr.com

Stortinget har i dag hastebehandlet lovforslag fra regjeringen for å håndtere den økte flyktningstrømmen, særlig over grensen mot Russland på Storskog i Finnmark.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**


Venstre støttet forslagene om å begrense muligheten til realitetsbehandling av asylsøknader fra mennesker med opphold i Russland, samt mulighet for å internere asylsøkere som faller inn under denne bestemmelsen i inntil én uke. Venstre stemte mot forslaget om å gi regjeringen adgang til å instruere Utlendingsnemnda (UNE) om lovtolkning eller skjønnsutøvelse.

Venstre har også fremmet en rekke forslag til de pågående forhandlingene om løsninger for å håndtere flyktningsituasjonen. Du kan lese mer om disse forslagene her:

Venstres 5 tiltak for å håndtere flyktningkrisen

– Vi støtter de aller fleste forslagene som handler om å løse den akutte situasjonen på Storskog, men omleggingen av UNE mener vi er feil av hensyn til rettssikkerheten. Det bidrar heller ikke til å løse utfordringene vi står oppe i nå, men går snarere i feil retning, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til NTB.

– Vi ser definitivt behov for raske løsninger for Storskog, men det må også fungere over tid. Dette forslaget løser ikke problemet, og vi mener departementet har gode muligheter til å styre UNE gjennom forskrift. Dagens behandling viser at også Stortinget har evne til rask lovbehandling når situasjonen krever det, sier innvandringspolitisk talsmann i Venstre, André N. Skjelstad, til Dagbladet.

Venstre støttet også tilleggsforslag fra Ap og KrF om at lovendringene som blir vedtatt skal være midlertidige, begrenset til to år. Dette forslaget fikk flertall.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**