Sandnes skal ikke ha fylkets dårligst utbygde jordmortjeneste!

Innbyggertallet i Sandnes har vokst dramatisk over lenger tid. Med denne økte størrelsen følger det et økt ansvar.

Forskning viser hvordan den tidlige og gode omsorgen faktisk setter fysiske spor i genmaterialet, altså påvirker genene våre. Hvordan mor har det når hun går gravid, får stor betydning – ikke bare for barnet i magen, men for kommende generasjoner.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Dessverre kan jordmødre i Sandnes ikke foreta sine statlig pålagte hjemmebesøk. Til det er det pr i dag ikke nok ressurser. Dagens situasjon er faktisk slik at jordmor må avvise gravide kvinner som ber om å få time. Det er ikke holdbart at Sandnes har vært den dårligste kommunen på dette området i over 15 år. Det er definitivt ikke holdbart at vi skal fortsette å være det framover! Derfor foreslår Venstre å styrke satsingen på jordmortjenesten med 1 million kroner fra 2016, i sitt alternative budsjettforslag. Fra 2017 av ønsker vi å doble dette beløpet til 2 millioner.

Sandnes Venstre er overbevist om at god forebygging sparer samfunnet for store menneskelige og samfunnsøkonomiske kostnader. Det er dyrt å behandle barn og unge i barne- og ungdomspsykiatrien, det er dyrt med omsorgsovertakelse fordi man ikke har kommet inn tidlig nok med hjelp til familiene og det er dyrt med skole-dropouts. Derfor er det ei god investering i barns helse og framtid å satse på jordmortjenesten, og vi har verken tid eller råd til å la barna måtte vente.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**