Butthårstjernemose

Foto: Camilla Eilertsen

I bystyrets behandling av sak 226-16 om nytt kontorbygg for Sparebank 1 SR-bank holdt Per Inge Torkelsen (V) innlegg om naturvern og overvåkning. Hvorfor det? Les hele innlegget hans her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Ordførar.

Eg vil snakka om butthårstjernemose, for fysste og sikkert siste gang i mitt liv. Denne sjeldne mosen som de fant på to trær i Christen Tranesgate. Det blei fleipa litt med det tesyneladande absurda i at me gjerna måtte avblåsa og avslå ein svære udbyggingssak pga mose på to trær, og at ein liden mose kan velta et så stort lass.

Eg syns dette har blitt ein flotte sak, som e løyst på ein forbilledlige måde som eg tror adle kan ver tefredse med. Uden støy og hyling, og te det besta for miljøet. Mosen på det eina treet flyttes øve te, eller på andre trær, og denne mosen ska så overvåkes kontinuerligt i et eget overvåkningsprogram. George Orwell og 1984 kan bare gå hjem og legga seg, – dette såg han ikkje for seg i sin vidlaste fantasi. Her ligge det nå te rette for at Politiets Overvåkningstjeneste kan flytta fokuset øve fra høyreekstreme elementer, og nå heller konsentrera oss om butthårstjernemosen.

Det e Rudlå så nå ska få glede av den sjeldne butthårstjernemosen, og her har Fylkesmaen igjen gjort et godt valg. Mosen vil her ver mindre udsatt for eksos og forurensing, den vil ble betrakteligt mindre forstyrra av bråkete folk te og fra Konserthuset og Kuppelhallen, og mosen vil få oppleva lekande, smilande småungar rett rundt seg.

Eg bor sjøl rett i nærheden av Rudlå, og glede meg te denne floratiske berigelsen av nærområdet. Eg kan lova at eg jevnligt ska besøga, klappa, og passa på butthårstjernemosen.

Kommunen og Fylkesmaen har gjort ein gode jobb. Tusen takk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**