Sats på miljøvennlige parkeringsplasser for elbiler!

Sandnes Venstre ønsker, inntil videre, miljøvennlige parkeringsplasser heller enn restriksjoner på Forus.

Vi har ingen problemer med å forstå Fylkesmannens parkeringsrestriksjoner på Forus, spesielt med hensyn til klimaet. Tross alt gjelder klimautfordringene også på Nord-Jæren. Men å la disse restriksjoner gå ut over miljøvennlige biler, er vanskelig å forstå. Ladbare biler trenger også parkeringsplasser.

Forus står for nær en femtedel av nasjonal verdiskapning. I tillegg er Forus et av landets mest arbeidsintensive områder med over 40 000 arbeidsplasser. Bussveien som er under bygging, vil ikke være nok for å løse klima- og transportutfordringen i vår region med det samme. Det vil fortsatt være behov for private personbiler i tillegg til fremtidige, skinnegående alternativ.

Hvorfor ikke stimulere utskiftinga av fossil bilpark til mer klimavennlige biler? Bedrifter og selskaper bør i samarbeid med Sandnes kommune legge til rette for flere parkeringsplasser for elbiler på Forus. Det bør gis dispensasjon til å øke antall parkeringsplasser dersom overskridelsen kan merkes til bruk for ladbare biler. En vinn-vinn-situasjon for alle.

Skrevet av Parissa Hamedan-Nejad

Publisert i Stavanger Aftenblad, torsdag 19. mars 2015

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**