Haugesund kommune går mot et overskudd på 35 millioner

Foreløpig resultat viser at Haugesund kommune vil få et regnskapsmessig overskudd på 35 millioner. Det betyr at vi kan få redusert akkumulert underskudd med totalt 60 millioner. Haugesund Venstre gir honnør til alle ansatte i kommunen som har bidratt til at budsjettet for 2015 gav dette resultatet. Og en honnør til tidligere rådmann Stål Alfredsen som la fram et budsjettforslag som var bygget på kjente kostnader for alle enheter.

Budsjett 2015, som ble vedtatt med stemmene til H, Krf og Venstre, var et stramt budsjett, og med krav om omstilling/innsparinger i driften. Våren 2015 stod alle partier i bystyret samlet bak ytterligere innsparinger. Denne innsparingen førte til noe redusert kvalitet på en del tjenester som kommunen gir.

Nå er vi på rett vei, men vi har noen utfordringer igjen før vi har klart å nedbetale resten av underskuddet; sier Venstres gruppeleder May Britt Vihovde. Vedtatt budsjett for 2016 er stramt, og det ligger inne forutsetning om ytterligere innsparing knyttet til omstilling/nedbemanning på 30 millioner. Førstkommende mandag legger Rådmannen frem sitt forslag om hvordan kommunen skal gjennomføre dette. Jeg stålsetter meg for kutt som kan gå ut over kjernesaker for Venstre; fortsetter Vihovde. Men skal vi nå målet om nedbetaling av gammel gjeld innen utløpet av 2018, må vi også være villig til å redusere kvaliteten på tjenestene våre for en periode.

 

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**