Vinmonopolet skal ligge i sentrum

Foto: Fotograf Hattrem

Venstres Karl M. Buchholdt vil stemme mot den omsøkte flyttingen av Vinmonopolet i Levanger formannskap på onsdag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Han er dermed den første av formannskapets ni medlemmer som offentlig bekjenner et tydelig standpunkt i saken. – Jeg klarer ikke å se at det ligger en utviklingsorientert handelspolitikk bak å flytte Vinmonopolets avdeling i Levanger til Moan, sier Buchholdt.

Tidligere har det vært nærmest enstemmighet i Levanger om at Vinmonopolet skal ligge i kommunens gamle bysentrum. Buchholdt er derfor svært overrasket over signalene i media fra ordfører Robert Svarva (AP) og varaordfører Alf Magnar Reberg (SP) om at de er på glid i saken, men at de enda ikke har bestemt seg.

-Det får da være måte på til unnfallenhet av kommunens øverste politiske ledelse, sier Buchholdt. – En utviklingsorientert næringspolitikk krever faktisk litt mer enn at kommunens ordfører og varaordfører tar impulsbeslutninger i nuet, sier Buchholdt, som legger til: -Dersom det er slik at Vinmonopolet av markedsmessige årsaker ønsker seg større lokaler bør kommunen være behjelpelige med å finne disse i Levanger sentrum. Her er det mange store og tomme lokaler, blant annet er lokalene til tidligere Levanger kjøpesenter i Sjøgata og de tidligere lokalene til sparebanken ved torvet nesten tomme, og det finnes sikkert også eksempler på andre lokaler som kan benyttes til et slikt formål, sier Buchholdt.

Han mener at Levanger trenger en forsterket innsats i sin handelspolitikk. – En fremtidsrettet politikk for handelsnæringen i 2016 handler både om å satse på store kjøpesentre og tradisjonelle butikker på gateplan. – Skal vi lykkes med en slik politikk krever det også at vi legger til rette for handelsnæringen andre steder enn på Moan. Derfor må Vinmonopolet beholdes i Levanger sentrum, men det må gjerne få større lokaler å boltre seg i, avslutter Karl M. Buchholdt i Levanger Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**