LIVEBLOGG: Bystyrets møte 28.04.2016

Bystyrerepresentantene
Bystyrerepresentantene. Fra venstre: Jon Gunnes, Trond Åm, Lucie Kathrine Sunde-Eidem og Erling Moe., Foto: Cathrine Dillner Hagen

Bystyremøtet begynner kl. 17.00.

Saksliste ligger her.

17.00 Opprop
Møtet er i gang. Fra Venstre møter Lucie Kathrine Sunde-Eidem, Erling Moe, Trond Åm og Hanne Moe Reitan.

17.15 Handlingsplan mot vold i nære relasjoner og seksuelle overgrep 2016 – 2019
Dette er en ny helhetlig plan der voksenperspektivet, barn- og ungeperspektivet ivaretas i en og samme plan. Vold i nære relasjoner og seksuelle overgrep er et alvorlig samfunnsproblem både ut fra et kriminalitets-, helse-, likestillings- og oppvekstperspektiv. Nå ønsker Trondheim kommune å lage en handlingsplan som skal styrke arbeidet mot vold i nære relasjoner og seksuelle overgrep. Samtidig ønsker kommunen å bedre forholdene for de som utsettes for slike hendelser. Innbyggerne i Trondheim skal møte ansatte som har kompetanse på dette området slik at de kan avdekke dette så tidlig som mulig og sette inn nødvendige tiltak.

Lucie Kathrine Sunde-Eidem tar ordet i saken: “For å bli i stand til å se at det barnet du har i barnehagen, barnet du er nabo til, idrettsleder for, bestemor til eller barnet du har i klassen, forsøker å fortelle deg at de har blitt mishandlet eller misbrukt, så må du tro at slikt kan skje med barn. Det krever en bevisstgjøring og en kompetanse. Opplæring av ansatte som jobber med barn og unge bør derfor få en sentral plass i det videre arbeidet. Førskolelærere får som regel mest kursing, men vi må ikke glemme assistenter og andre ufaglærte som også jobber med barn. Oppvekstkomiteen mener det er viktig at de som jobber med barn og unge har god nok kompetanse til å avdekke og rapportere om vold og seksuelle overgrep. Opplæring av ansatte bør få en sentral plass i det videre arbeidet.”

Innstillingen er enstemmig vedtatt.

17.40 Kvalitetsmelding for trondheimsbarnehagene 2015
Dette er en kvalitetsmelding som utarbeides hvert andre år, og omfatter kommunale, private og familiebarnehager i Trondheim. Kvalitetsmeldingen inneholder informasjon om sentrale og lokale føringer, kvaliteten, brukertilfredshet, kvalitetssikring og barnehagens ansatte.

Innstillingen er vedtatt med flere merknader.

18.00 Kvalitetsindikatorer i eldreomsorgen
Bystyret har tidligere bedt om en sak om hvordan det kan innføres et kvalitetsindikatorsystem for eldreomsorgen som skal gi grunnlag for en årlig kvalitetsmelding for eldreomsorgen.

18.25 Utbyggingsplan for idrettsanlegg 2016 – 2019
Bystyret har bedt rådmannen legge frem en sak som omhandler utbyggingsplan for idrett med en prioritert rekkefølge på tiltakene. Rulleskiløype fase 2 i Granåsen og nytt barnedekke og vant på Dalgård ishall er blant de prioriterte tiltakene som rådmannen foreslår.

18.40 PAUSE
Bystyret tar 30 minutter pause.

Bloggen avsluttes for i dag. Følg med på Trondheim kommunes nettside for streaming av møtet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**