Nyhetsbrev fra bystyregruppa for april

Medlemsmøte
Medlemsmøte med Trine Skei Grande., Foto: Marthe Strickert

Her kommer en oppdatering fra bystyregruppa for april.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Landsmøte 15.-17. april
Jon Gunnes,, Trond Åm, Hanne Moe Reitan og Marthe Strickert deltok på landsmøtet i Tønsberg der temaet var ”Oppvekst”. Det ble vedtatt mye god politikk på området, og vi fikk god mediedekning både før, under og etter landsmøtet. Trond Åm og Marthe Strickert holdt innlegg under generell politisk debatt. Video av innleggene ligger på Venstres YouTube-side her.

Åpent møte med Sveinung Rotevatn 18. april
Det var åpent møte og diskusjon om liberalismens rolle i norsk politikk. Debatten tok utgangspunkt i hans bok “Liberalisme på norsk” som kom ut i 2014.

Møte i Kulturdepartementet 28. april
Jon Gunnes besøkte Kulturdepartementet der han møtte kulturminister Linda Hofstad Helleland sammen med sametingspresident Aili Keskitalo for å be om penger til arrangementet “Tråante” i forbindelse med det samiske 100-årsjubileet som skal arrangeres i Trondheim neste år. Det planlegges en festuke. Trondheim kommune har godt håp om at det kommer bidrag i revidert nasjonalbudsjett som legges frem 11. mai. Jon Gunnes deltok på vegne av ordføreren.

Climate-KIC 29. april
Jon Gunnes deltok på Climate-KIC, en klimaworkshop mellom Nordiske byer. Der la han frem Trondheims ambisiøse klimapolitikk, med særlig vektlegging av Miljøpakken. Han deltok på vegne av ordføreren.

Besøk av Trine Skei Grande 30. april
Trine Skei Grande var på besøk til Trondheim Venstre. Der deltok hun på et møte med Utdanningsforbundet Trondheim sammen med bystyregruppa. Der ble bemanningsnorm i barnehagene diskutert. Det var også medlemsmøte med tema ”Hvordan kan vi engasjere flere kvinner i politikken”.

Formannskapet
19. april stilte Jon Gunnes spørsmål om hvilke trafikksikkerhetstiltak som er planlagt for å sikre ungene i Olderdalen som skal begynne på gamle Ranheim skole til høsten en trygg skolevei. Han har mottatt flere bekymringsmeldinger vedrørende kryssing av akselerasjonsfeltet til motorveien. Rådmannen svarte at planleggingen er i gang, og at tiltak skal være på plass før skolestart.

Bystyremøte
28. april var det bystyremøte. Fra Venstre møtte Lucie Kathrine Sunde-Eidem, Erling Moe, Trond Åm og Hanne Moe Reitan.

Noen av sakene som ble behandlet:

  • Kommunedelplan for Nyhavna
  • Handlingsplan mot vold i nære relasjoner og seksuelle overgrep
  • Kvalitetsmelding for trondheimsbarnehagene 2015
  • Kvalitetsindikatorer i eldreomsorgen
  • Trasévalg for superbuss

I byutviklingskomiteens møte 14. april foreslo både Ap og H å fjerne bestemmelsen om byggehøyde på Nyhavna. Trond Åm fremmet et kompromissforslag om at bestemmelsen ble omgjort til retningslinje, for å sikre en helhetlig utvikling av området, og for å forhindre forsinkelser i den videre planlegginga. Kompromissforslaget fikk enstemmig tilslutning og ble vedtatt som en del av innstillinga i bystyremøtet 28. april.

Hanne Moe Reitan hadde en interpellasjon om øvingslokaler, akustikk og kulturskoleplasser for fritidskulturlivet.

I media i april

17. april hadde Trond Åm sendt inn en appell til blomsterkasseaksjonen i Innherredsveien.

19. april var vi representert i flere saker i Adresseavisen:
Ektefellepensjon: Lucie Kathrine Sunde-Eidem var i avisa sammen med Sveinung Rotevatn i forbindelse med saken der Ole Stig Bjørhovde ikke fikk innvilget ektefellepensjon fordi han og kona var gift to måneder for kort. Saken kan leses her.

60 millioner i belønningsmidler: Jon Gunnes var intervjuet om belønningsmidlene på 60 millioner fra staten. Der sa han at han ønsket billigere månedskort. Saken kan leses her.

Kommunesammenslåing med Klæbu: Jon Gunnes var med i panelet som møtte på folkemøte i Klæbu om kommunesammenslåing. Saken kan leses her.

Gratis SFO: Jon Gunnes var intervjuet i forkant av formannskapets møte 19. april der de skulle behandle saken om gratis SFO. Det ble to omtaler om saken. Her er forhåndsomtalen av saken. Og her er omtalen etter møtet.

Jon Gunnes uttalte seg om Ap-topp Rune Olsøs rolle i Kontrollkomitéen. Saken kan leses her.

Hva skjer?
Neste bystyremøte er 26. mai.

Ønsker du at våre politikere skal ta opp saker eller stille spørsmål i formannskapet eller bystyret? Ta kontakt med den enkelte representant eller kontakt vår politiske rådgiver. Kontaktinformasjon står på forsiden på nettsiden til Trondheim Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**